Statsråd Iselin Nybø åpnet studieåret ved UiA

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø var årets hovedtaler under studiestarten mandag 13. august. Hun talte først ved Campus Kristiansand, deretter på Campus Grimstad. Rektor Frank Reichert og STA-leder Benedicte Nordlie forberedte studentene på studienes utfordringer.

Iselin Nybø

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø

SiA-direktør Pål Harv samt ordførerne Harald Furre (H), Kristiansand og Kjetil Glimsdal (KrF) Grimstad ønsket velkommen til studentbyene. Det var også god musikk innimellom talene – spilt av studenter fra Fakultet for kunstfag.

På Campus Kristiansand startet arrangementet klokken 10:00 på Plenen, eller Vegard Hauges plass – som er det offisielle navnet. På Campus Grimstad ble den offisielle åpningen gjentatt klokka 11:30 – også på Plenen rett utenfor hovedinngangen.

Husk at det er obligatorisk å stille på oppropsmøtene – og smart å ta med seg tilbudene om opplæring i bruk av biblioteket, få lagt inn programmer i pc’ene og andre ting som bør være klart så fort som mulig. Det gjelder å komme i gang med studiene – høstsemesteret er kort og eksamen like om hjørnet.

Følg også UiAs sosiale medier med oppdaterte bilder og info:

Flere sosiale medier ved UiA:

Emneknaggen for studiestarten på Instagram er #studiestartUiA

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybøs tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (video):

Rektor Frank Reicherts tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (tekst):

(Sammenholdes med framføringen)

Rektor Frank Reicherts tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (video):

Leder av STA - Studentorganisasjonen i Agder, Benedicte Nordlies tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (tekst):

(Sammenholdes med framføringen)

Leder av STA - Studentorganisasjonen i Agder, Benedicte Nordlies tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (video):

Administrerende direktør i SiA - Studentsamskipnaden i Agder, Pål Harvs tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (video):

Ordfører i Kristiansand Harald Furres (H) tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (video):

Ordfører i Grimstad Kjetil Glimsdals (KrF) tale ved studieårsåpningen 2018-2019 (video):

Bilder fra åpningsseremoniene:

Fra Institutt for rytmisk musikk kom Bom-Bom-patruljen med blåserstøtte og satte fart i både publikum og talere - som innledning til den offisielle åpningen av studieåret 2018-2019 ved både Campus Kristiansand og Campus Grimstad.

Bom-Bom-patruljen med blåserstøtte.

Frank Reichert

Rektor Frank Reichert

Benedicte Nordlie

Benedicte Nordlie, leder i STA

Lyden sviktet STA-leder Benedicte Nordlie på Campus Grimstad, men rektor Frank Reichert sprang til med sin mikrofon - før lyden kom tilbake, og studentlederen kunne re-starte talen.

Offgrid

Studentbandet Offgrid

Statsråd Iselin Nybø konstaterte at hun som kommer fra Rogaland ikke lar seg blåse bort, men holdt på skjørtet med imponerende ro i vindkastene på Campus Grimstad - og serverte studentene gode råd og vink om både studietid og livet etterpå.

Lindsjørn fra Institutt for rytmisk musikk dro til så både statsråds- og rektorbein vippet takten på Campus Grimstad.

Pål Harv

Pål Harv, leder i SiA

Harald Furre

Harald Furre, ordfører i Kristiansand

Ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) i Grimstad lovet å servere studentene vann til pub-til-pub-runden, og fristet eller med mange gode Grimstad-tilbud. Ordføreren framhevet også samarbeidet mellom UiA og kommunen, blant annet med det nye I4H-senteret som blir bygget på Campus Grimstad nå, der blant andre hjemmeomsorgen skal ha hovedkvarter.

Publikum på plenen ved Campus Kristiansand

På første rad satt Pål Harv, Norunn Tveiten Benestad, Harald Furre, Frank Reichert, Iselin Nybø og Seunn Smith Tønnessen

Statsråd Iselin Nybø var interessert i å høre mer om samarbeidet mellom kommunal helsetjeneste og UiAs forsknings- og undervisningsarbeid som vil flytte inn under samme tak i det nye I4H-senteret. Rektor Frank Reichert og forskningsrektor Stephen Seiler ga en kjapp presentasjon ved anleggsgjerdet.

Til helgen er det Color Festival i Grimstad by, der folk starter med hvit t-skjorte og ender med en fargesprakende kreasjon. Under studieårsstarten var det cup-cakes som erstattet fargebomber og någgå attåt i løpet - her servert av (fra venstre) André K. Fredheim, Camilla Solheim, Kristoffer Sæter og Tonje Kristina Bakke.

Gadgets er en sikker vinner i teltene - her er det dronebygging og -flyvning som appellerer.

Martine A. Forsmo var lærling i UiAs IT-avdeling i fjor - og student de neste tre årene framover i Multimedieteknologi og design.  - Jeg kjenner jo bare ansatte her, smiler hun - men det blir det nok raskt  en forandring på.

Martine A. Forsmo var lærling i UiAs IT-avdeling i fjor - og student de neste tre årene framover i Multimedieteknologi og design. - Jeg kjenner jo bare ansatte her, smiler hun - men det blir det nok raskt  en forandring på.

Teltene var fulle av blant annet studentaktiviteter, som mange er interessert i.

UiA-studentenes racerbil Ludvig ble Årets rookie under studentmesterskapet på Silverstone-banen i England i sommer. Statråd Iselin Nybø var opptatt av å optimalisere de røde knappene, mens Anders Wæhle - som kjørte bilen på Formel 1-banen, tok imot anbefalingene - og fortalte om prosjektet.  Bak står universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen og rektor Frank Reichert, og halvt skjult Grimstadordfører Kjetil Glimsdal - stolt over Ludvig han også.

UiA-studentenes racerbil Ludvig ble Årets rookie under studentmesterskapet på Silverstone-banen i England i sommer. Statråd Iselin Nybø var opptatt av å optimalisere de røde knappene, mens Anders Wæhle - som kjørte bilen på Formel 1-banen, tok imot anbefalingene - og fortalte om prosjektet. Bak står universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen og rektor Frank Reichert, og halvt skjult Grimstadordfører Kjetil Glimsdal - stolt over Ludvig han også.