0
Hopp til hovedinnhold

Spilte på Sørveiv – fikk platekontrakt

Da den britiske manageren Achal Dhillon fikk oppleve artisten Maud under Sørveiv i 2019, tok det ikke lang tid før de to begynte å samarbeide.

Maud som opptrer på Sørveiv, foto

Maud opptrer på Sørveiv i november 2019. Foto: Bjørn Thorkildsen.

I november 2019 spilte Maud, også kjent som Kristine Hoff, for hundrevis av feststemte mennesker på Sørveiv. Blant publikum var briten Achal Dhillon i det London-baserte plateselskapet og managementet Killing Moon.

– Etter konserten fikk jeg høre av en kompis at Dhillon likte konserten veldig godt og var interessert i et videre samarbeid, sier Hoff.

Kort tid etter Sørveiv skrev de en platekontrakt for Mauds debutsingel «Real».

Singelen ble lansert på Killing Moon Records i mars 2020, rett før den første nedstengningen i Norge.

– Etter at singelen ble utgitt fant jeg ut at jeg ville gi ut musikken min selv. Vi ble enige om at Dhillon skulle representere meg som manager.

I november i fjor slapp Maud singelen «Bad Things», som fikk flere gode anmeldelser i britiske medier. I januar slipper hun sin tredje singel, debutalbumet kommer til våren.

Viktig mulighet

Maud, foto

Kristine Hoff, aka Maud, er aktuell med sin tredje singel. Foto: Kristina Kvammen

Hoff tror det er viktig for studenter å opptre på konserter og festivaler for å gjøre seg bemerket.

– Det er viktig å gripe slike muligheter. Det er en unik sjanse til å vise seg fram for bransjen og publikum. Det er slik man utvikler seg og blir bedre, sier Hoff.

Hun legger samtidig til at det ligger mye hardt arbeid bak, og at ikke alle slipper gjennom nåløyet.

– Jeg hadde nok ikke fått en slik mulighet uten studiene på UiA. Kontaktnettet man får, mulighetene til å spille live og det å utvikle sine musikalske ferdigheter gjør at man blir bedre rustet som utøver, sier Hoff.

Løfter frem talenter

Anna Willrodt, festivalsjef på Sørveiv, sier talentutvikling er en viktig del av festivalen.

– Vi følger nøye med på den lokale musikkfronten. I tillegg har vi et påmeldingsskjema, hvor musikere kan sende inn forespørsel om å spille. Vi hører gjennom alle bidrag, sier Willrodt.

Hun legger til at talentutviklingen skjer både på og bak scenen.

– Også i produksjonsteamet løfter vi frem de talentene som peker seg ut, og dette er en gylden mulighet til å knytte kontakter i den internasjonale musikkbransjen, sier Willrodt.

Se musikkvideoen til "Bad things":

Følg Maud på: