Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Sondre Nordås med doktorgrad digitalt

Stemningen var topp da bedømmelseskomitéen kom ut fra sitt avstengte digitale konferanserom og ut i det store digitale møterommet med beskjed om at Sondre Nordås hadde forsvart sin doktorgradsavhandling i mekatronikk til bestått.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fersk med doktorgrad: Sondre Nordås disputerte hjemme fra i Åmli.

Sondre Nordås etter å ha disputert og mottatt hyllest fra bedømmelseskomiteen, fakultetet og digitale klappsalver fra det digitale publikum.

På bildet har den nyslåtte doktoren i mekatronikk mottatt fysiske blomster fra Fakultet for teknologi og realfag, i tillegg til de digitale klappsalvene og honnørordene fra komité, veiledere og publikum. Øverst i bildekanten sitter fra venstre disputasleder, dekan, professor Michael Rygaard Hansen, leder av bedømmelseskomitéen professor Anne Gerd Imenes, seniorrådgiver ved fakultetet Emma Elisabeth Horneman, annenopponent professor Jouni Mattila og førsteopponent professor Heikki Handroos.

Rundt 40 overvar hele disputasen digitalt, noe som ikke er så verst, tatt i betraktning replikken til annenopponent Jouni Mattila da han refererte til alle referansene i avhandlingen: - VI er et så lite fagmiljø i dette at det er fint å se at artiklene som blir skrevet blir lest og sitert.

Les mer om Sondre Nordås, disputasen og doktorgradsavhandlingen.

Dette var den første disputasen som ble gjennomført ved UiA i denne omgang. Den første ble holdt i 2009. Framover kommer disputasene digitalt på rekke og rad ved UiA – først ut er Nina Kyllingstad fredag 17. april.