Gå til hovedinnhold
Jump to main content

Slik startet studieåret

Fikk du ikke med deg åpningsseremonien ved årets studiestart på UiA? Se høydepunkter her.

illustrasjonsfoto studiestart
Mange studenter møtte opp til åpningsseremoniene på campus Kristiansand og Grimstad - her fra campus Kristiansand. (Foto: Saara Maria Ojanen/UiA)

Campus i Kristiansand og Grimstad var fylt opp med studenter og faddere under åpningsseremoniene mandag formiddag, og ble møtt av taler, musikk og videoinnslag.

«Alle som er her i dag har tatt viktige valg for fremtiden: dere har valgt å gå videre med utdanning, dere har valgt hvilken utdanning dere vil ta, og dere har valgt hvor dere vil studere. Om lag 50 prosent av dere har valgt til å flytte til en ny landsdel», sa UiAs rektor Sunniva Whittaker i sin tale. Se hele talen her:

Abid Raja, stortingsrepresentant for Venstre i Utdannings- og forskningskomiteen, besøkte også begge campus og hadde blant annet følgende budskap til studentene:

«Dere har vært så utrolig heldige at dere har kommet inn på en av landets beste høyere utdanningsinstitusjoner og studere noe dere har lyst til. Og forhåpentligvis vil dere få lyst til å jobbe med dette senere i livet», sa Raja, og minnet om hvor viktig tilgang til utdanning er og mulighetene som følger med.

Abid Raja under åpningsseremonien. (Foto: Maria van Schoor/UiA)

Ordførerne viser frem studentbyene

I Kristiansand kom ordfører Oddvar Skisland og ønsket studentene velkommen.

«Kristiansand skal være en by for alle. Som studenter er dere med å bringe en dynamikk til byen vår. Vi håper dere vil trives», sa Skisland, som også viser studentene noen av de mange severdighetene på denne rundturen:

Og i Grimstad sørget ordfører Beate Skretting for å vise studentene alt hva byen har å by på. Se rundturen her:

«Vi er glade for det gode samarbeidet mellom Grimstad kommune og universitetet, som er med på å gjøre byen til en god studentby. Vi håper dere finner gode møteplasser den tiden dere studerer her», sa Skretting i sin velkomsttale.

Studiestart Campus Grimstad

Gada på campus Grimstad var fylt opp av studenter og faddere under åpningsseremonien 14. august. (Foto: Stina Ask Mikkelsen/UiA)

Gode tips til ferske studenter

«Studiehverdagen er så mye mer enn å sitte å lese. Dere har en ypperlig mulighet til å snakke med andre studenter som har samme interesser som dere. Bruk den muligheten», sa Maiken Køien Andersen, leder for Studentorganisasjonen i Agder (STA), som hadde følgende tips til nye UiA-studenter:

1. Vær hyggelig, smil til andre og bli kjent med andre rundt deg. Se dem som ikke alltid blir sett.
  2. Bli med på ting - bli kjent med byen, universitetet og aktivitetene som tilbys.
  3. Det er lov å ta en pause. Sov litt lengre, og ta den joggeturen om du trenger det. Bli med på det du ønsker, men ta vare på deg selv og. Ta ett steg av gangen og fyll studenthverdagen med det du ønsker å fylle den med.

Faddere i røde UiA-t-skjorter spiller en viktig rolle rundt studiestart på UiA - her fra campus Grsimtad på åpningsdagen. (Foto: Stina Ask Mikkelsen/UiA)

Følg UiA på Instagram for flere høydepunkter og oppdateringer.

Les mer om studiestart på UiA.