Fredag 15. mai er siste mulighet for alle UiA-studenter å levere svar om hva har fungert og hva har ikke fungert i omleggingen til digital undervisning og eksamen ved UiA.
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Slik har mange UiA-studenter opplevd de siste ukene. Her følger Kristine Sommerstad Molstad forelesningen til universitetslektor Astrid Haugestad. Nå ber UiA alle studentene om å vurdere hvordan de har opplevd den digitale undervisningen. (Foto: Privat)
I månedsskiftet april-mai fikk alle studenter en e-post om å delta. Nå kommer en purre-mail til alle studentenes uia-mail-adresse og alle som ikke har svart, bes trykke på lenken og svare. Se også nettsaken "Stor kartlegging av UiAs digitale undervisning".
- Jo flere som svarer, jo bedre grunnlag får vi for å forstå og lære av hvordan vi håndterte omleggingen, sier, sier Inger Marie Dalehefte, faglig ansvarlig for kartleggingen og instituttleder ved Institutt for pedagogikk.
I kartleggingen blir studentene spurt om hvilken tilgang de har hatt på informasjon, IT-hjelp og ressurser under Covid-19 krisen, og i hvilken grad de følte seg informert om endringene som har skjedd. De får også spørsmål om hvilke typer digital undervisning de har deltatt i og hvordan de opplever kvalitet, nytte og relevans i undervisningen.
- Vi trenger vi studentenes respons. Hele UH-sektoren er i endring og studentenes mening er svært viktig for at vi skal bli enda bedre på digital gjennomføring, sier Morten Brekke, viserektor for utdanning ved UiA.
Avslutningsvis er det spørsmål om samhandling med andre, sosial kontakt, spørsmål om forholdet mellom studier og privatliv og hvordan studentene opplever mestring.
- Ved å fylle ut spørreskjemaet kan du hjelpe oss med å få vite mer om hva som fungerer bra fra vår side, men også hvordan vi kan bli bedre til å møte behovene som har oppstått i løpet av krisen. Samtidig innebærer deltakelsen et samtykke til å bidra til forskning på digital undervisning i forbindelse med koronasituasjonen, noe som kan være nyttig for hele sektoren, sier Dalehefte.
Selve spørreundersøkelsen er anonym og tar mellom fem og ti minutter å gjennomføre. Den er utviklet i samarbeid mellom Institutt for pedagogikk og UiAs IT-avdeling.
Det er frivillig å delta, men UiA håper så mange som mulig vil svare fram til 15. mai. Da stenger kartleggingen.