Gå til hovedinnhold

Sikt: Enkelte tjenester har fått utdelt fødselsnumre uten avtale

En feil i Feide har ført til at en del tjenesteleverandører UiA bruker har fått mer informasjon enn avtalt når brukere logget inn med Feide mellom 19. – 25. januar.

illustrasjon av IT-tjeneste
(Illustrasjon: Feide)

Tjenestene har fått informasjon om fødselsnummeret til brukere som har logget inn, i tillegg til avtalt informasjon de skal motta ved innlogging.

For UiA gjelder dette 2563 personer som har logget seg på ulike IT-tjenester i perioden.

Sikt, som leverer Feide, understreker at fødselsnumrene ikke har vært åpent tilgjengelig på nett på noe tidspunkt. Tjenesteleverandørene er vant til å motta og håndtere persondata, og databehandleravtaler er på plass.

Sikt har full kontroll på hvilke personer, vertsorganisasjoner og leverandører som er berørt av feilen.

Sikts undersøkelser så langt viser at fødselsnumrene som er delt med leverandørene, i mange tilfeller ikke er lagret eller registrert noe sted.

Pr. tirsdag 6. februar kl. 14.30 har Feide fått bekreftet at 575 255 brukere sine data, mer enn 97 prosent, enten ikke ble lagret eller er slettet hos leverandørene. Kartlegging pågår for de resterende brukerne som er berørt av feilen.

Både UiA og Sikt har varslet Datatilsynet om hendelsen.

Sikt vil oppdatere denne nettsiden fortløpende om saken.

Les mer om UiAs arbeid med informasjonssikkerhet og personvern.