Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Seunn Smith-Tønnessen ny universitetsdirektør

Styret for Universitetet i Agder vedtok i dag å tilby Seunn Smith-Tønnessen (49) stillingen som ny universitetsdirektør ved UiA. Smith-Tønnessen er i dag assisterende universitetsdirektør ved UiA. 

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seunn Smith-Tønnessen har siden 2007 vært assisterende universitetsdirektør ved UiA. Smith-Tønnessen er utdannet siviløkonom fra Agder Distriktshøgskole, og hun har vært tilsatt ved Universitetet i Agder siden 1995. De første tre årene var hun fakultetsdirektør ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, og hun var deretter økonomidirektør fra 1998 til 2007.

Dagens assisterende universitetsdirektør har lang erfaring både som styremedlem og som medlem av nasjonale råd og utvalg. Hun er i dag medlem av Universitets- og høyskolerådets administrasjonsutvalg, styreleder i BIBSYS, og varamedlem til styret i UNINETT. Hun er videre styremedlem i Agderforskning, Lånekassen, Sparebanken Sør Boligkreditt, og i kontrollkomiteen til Norges Fotballforbund. 

Smith-Tønnessen vil etterfølge dagens universitetsdirektør Tor A. Aagedal, som etter eget ønske fratrer og går over i en rådgiverstilling ved UiA. Det er foreløpig ikke bestemt tiltredelsesdato for Smith-Tønnessen. 

UiAs nye leder-duo: Påtroppende rektor Frank Reichert og påtroppende universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.

UiAs nye leder-duo: Påtroppende rektor Frank Reichert og påtroppende universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.

 

 

Tekst: Paal Pedersen

Foto: UiA