Ser etter ny leder for MIL

Mekatronikklaben MIL skal ansette ny daglig leder etter at Bernt Inge Øhrn har varslet styret at han fratrer sin stilling.

Mechatronics Innovation Lab, bilde av bygget

Øhrn har vært daglig leder av Mechatronics Innovation Lab AS (MIL) siden starten i 2017, og vært sentral i det laben har fått til så langt. Et bredt spekter av næringslivet har deltatt på flere hundre utprøvingsprosjekter og i underkant av 3000 deltakere har vært på kompetansekurs innen blant annet robotisering, kunstig intelligens og 3D-printing.

Gøril Hannås, foto

Gøril Hannås

–  Under Bernt Inges ledelse er MIL utviklet til et topp moderne testsenter med solid tillit i næringslivet. MIL har bygget opp et team med spisskompetanse på teknologier og utstyr som er helt i front.  Vi er imponert over det teamet har fått til, og ønsker Bernt Inge lykke til med nye utfordringer, sier styreleder Gøril Hannås.

– Sterke nettverk nasjonalt og internasjonalt

MIL eies av Universitetet i Agder og forskningsinstituttet NORCE og er en teknologi-katapult innen mekatronikk og andre beslektede fagområder. Hovedoppgaven er å hjelpe virksomheter med å teste ut og ta i bruk nye teknologier og produkter.

­­­­­­­­

Bernt Inge Øhrn, foto

Bernt Inge Øhrn

– Jeg vil benytte anledningen til å takke eiere, styret, partnere, kunder og ikke minst de ansatte for muligheten til å sammen bygge opp MIL fra første ansatte til de sju vi er i dag. Det har vært en fantastisk reise hvor MIL nå er godt på plass i Agder med sterkt etablerte partnernettvek nasjonalt og internasjonalt, sier Bernt Inge Øhrn.

– Jeg forlater MIL for å bli med på en annen reise. Jeg ønsker MIL alt godt videre på denne spennende innovasjonsreisen i norsk næringsliv.

Produktsjef Svein-Inge Baade Ringstad blir konstituert daglig leder når Øhrn fratrer i løpet av våren.

– Styret vil nå starte prosessen med å finne en ny leder som kan videreutvikle MIL fra et godt utgangspunkt, sier styreleder Hannås.