Sender 89 datamaskiner til Afrika - Universitetet i Agder

Sender 89 datamaskiner til Afrika

Kjelland Spinnangr i stiftelsen Arc-Aid hentet fredag 89 pc-er på UiA. Utpå høsten tas de i bruk i Kenya.

Kjelland Spinnangr og Tor Arne Søbye

NYTT LIV: Kjelland Spinnangr (t.h.) fikk fredag 89 eldre pc-er fra UiA av overingeniør Tor Arne Søbye (t.v.) i universitets IT-avdeling. Pc-ene får nå et nytt liv i Kenya.

– Dette er bare fantastisk! Tusen takk! Pc-ene vil bli meget godt tatt imot, det kan jeg garantere, sier Kjelland Spinnangr.

Han forteller at en god del av maskinene vil gå til studenter, de fleste kvinnelige studenter fra fattige kår i Vest-Kenya som ellers kanskje ikke ville fått egen pc. Resten går til skoler og hjelpeorganisasjoner i det samme området.

– Alle steder vil de komme meget godt med, sier han.

Gitt bort 400 pc-er over sju år

Ordningen med å gi bort utskiftede pc-er fra UiA til Kenya har eksistert i nærmere sju år, forteller overingeniør og logistikkansvarlig i IT-avdelingen, Tor Arne Søbye. Det er han som holder i trådene på UiA-siden av tiltaket. Sammen med de øvrige ansatte i avdelingen har han brukt kvelder og fritid i vår på å rense maskinene forsvarlig og gi dem et nytt oppsett.

– Til sammen har vi vel gitt nærmere 400 pc-er til ulike prosjekter i Kenya via Arc-Aid i årenes løp. Det er tilfredsstillende å vite at pc-ene, som jo er fullt brukbare selv om de er fire-fem år gamle, kan bli til nytte for noen som trenger dem, i stedet for at de sendes til destruksjon, sier han.

Ideell stiftelse

En pc fra UiA i bruk i Kenya. (Foto: Arc-Kenya)

TIL NYTTE: En pc fra UiA i bruk i Kenya. (Foto: Arc-Kenya)

Stiftelsen Arc-Aid (Action Resort for Change) er en ideell, humanitær og partipolitisk nøytral organisasjon som har til formål å drive et målrettet bistandsarbeid ved å støtte lokale initiativ i utvalgte samarbeidsland. Den er basert i Kristiansand og ledes av Kjelland Spinnangr, som tidligere var bistandsarbeider i Afrika.

Stiftelsen er en administrasjons- og innsamlingsarm for stiftelsen Arc-Kenya, som har sin hovedaktivitet i Kisumu-området i Vest-Kenya, der den driver omfattende virksomhet innen opplæring/kursing av voksne, barneprogram for fattige barn, teknologioppbygging, mikrolånfinansiering og annet – alle områder der pc-ene fra UiA kommer til god nytte.