Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Savner du noe i studenthverdagen?

Er du godt i gang med studiene på UiA, men kunne tenke deg noe mer? UiA har aktiviteter for alt og alle. Møt opp på Engasjér-deg-dagene 8. – 9. mars og bli inspirert til å finne aktiviteten som passer nettopp deg.

Bilde av engasjerte studenter på UiA
Fra venstre: Lars Magnus Halvorsen, læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentorganisasjonen i Agder (STA), Michelle Brynildsen, leder for Velferdstinget i Agder og Cecilie Helen Askland, leder for UiAs læringsmiljøutvalg. Nestleder i STA, Katrine B. Øydna, er også med i planleggingen av Engasjér-deg-dagen.

- Som fersk student kan det være overveldende med mye informasjon i starten, og det kan være vanskelig å komme i gang med mer enn selve studiene. Nå har du en ny mulighet, sier Michelle Brynildsen, leder for Velferdstinget i Agder.

Sammen med Cecilie Helen Askland, leder for UiAs læringsmiljøutvalg, og Lars Magnus Halvorsen, læringsmiljøpolitisk ansvarlig i Studentorganisasjonen i Agder (STA), oppfordrer hun alle til å ta turen innom Vrimlehallen og Gada neste uke.

For første gang på tre år inviteres alle studenter til Engasjér-deg-dager på UiA. Her samles mangfoldet av både faglige og sosiale aktiviteter som finnes på UiA. Både linjeforeninger og faglige tilbud og nettverk står på stand og ønsker deg velkommen innom.

- Dagen skal synliggjøre at UiA har mange ulike aktiviteter for alle, enten du vil engasjere deg mer faglig gjennom en linjeforening, eller drive med en hobby og få deg et større sosialt nettverk i studietiden, sier Askland, som selv studerer til bachelorgrad i statsvitenskap.

Livet rundt studiene er viktig for god trivsel

bilde av studenter

På UiA er det aktiviteter for alle - finn ut hva du har lyst til å drive med, er rådet fra studentene Lars Magnus, Michelle og Cecilie Helen.

I høst ble det bestemt at læringsmiljøutvalget på UiA skal ha en kampanje for å øke studentenes engasjement, på flere områder.

- Etter pandemien er det en del studenter som synes det er utfordrende å komme i gang og hekte seg på studielivet. Dette merkes både med tanke på å mestre studiene, men også når det gjelder fremtidige valg som å skulle søke jobb etter endt utdanning, sier UiA-ansatte Gro Hodne Gundersen og Hanne Andersen-Steinsland, medlemmer i læringsmiljøutvalget.

Tendensen er ikke unik for UiA, men kommer også frem i nasjonale undersøkelser. UiA satser derfor sterkt på en god og trygg studiestart med både sosiale og faglige tilbud for ferske studenter.

- For mange studenter kan studiestarten være overveldende. Vi tror derfor at ved å arrangere en slik dag i vårsemesteret, hvor tilbudene på UiA synliggjøres og får litt blest, kan både disse og andre studenter nås, sier Andersen-Steinsland og Gundersen.

På Engasjér-deg-dagene vil også STA promotere årets studentvalg, hvor nærmere 80 verv skal fylles. Det samme gjør Velferdstinget, som har flere verv som skal fylles. Et studentverv gir gode muligheter til både å bygge nettverk og engasjere seg i saker som er viktige for studenter.

Finn ut hva du liker

Studentene som organiserer dagene har et klart tips til studenter som har lyst til å få mer ut av studenttilværelsen:

- Finn ut hva du liker og har lyst til å drive med. Da er du nesten garantert å finne en forening eller nettverk ved UiA som holder på med akkurat dette, sier Brynhildsen – som dette året jobber fulltid med sitt lederverv i Velferdstinget.

- Ja, her er det noe for alle. Det kan være litt vanskelig å finne frem til informasjonen om hva og hvordan du kan bli med. Derfor kan en slik dag med alt samlet på én plass hjelpe deg, sier Halvorsen, til vanlig masterstudent i statsvitenskap og ledelse.

Nysgjerrig på mer? Se oversikt over mer enn 60 studentaktiviteter på UiA.