Samarbeider om storkonserter i Kristiansand og Stavanger

Med over 60 musikkstudenter fra Agder og Stavanger kan det ikke bli annet enn bra. Fredag spiller de sammen i domkirken i Kristiansand og lørdag i St. Petri-kirken i Stavanger.

Halvor Aasen fra UiA og Jarina Kosjanenko, foto
SAMARBEIDER: Studentene Halvor Aasen fra UiA og Jarina Kosjanenko fra UiS. Sammen med de andre studentene i utøvende klassisk musikk samarbeider de nå om større orkesteroppsetninger. Her fra øvinger sist uke i Kristiansand.

– Det blir utrolig spennende. Men samtidig har vi øvd så mye at jeg også er sikker på at det blir veldig bra. Og selv om det er fint å øve, så gleder jeg meg nå først og fremst til selve konsertene. Det skal bli fint å spille sammen som ett orkester der.

Det sier Halvor Aasen som går tredje året på bachelorutdanningen i utøvende klassisk musikk ved Universitetet i Agder.

– For min del gleder jeg meg også til å spille sammen med andre studenter i et stort orkester. Vi er ikke så store hver for oss, men sammen blir det virkelig bra, sier Jarina Kosjanenko på 3. året ved bachelorutdanningen ved Universitetet i Stavanger.

Øver og spiller sammen

Fra øvngene, foto

FRA ØVINGENE: Her øver studentene sammen før konsertene. Professor II Rolf Gupta er dirigent.

Sammen med medstudenter fra UiA og UiS har de to musikkstudentene brukt denne uken på å øve sammen på festoverturen «Hjalarljod» av Eivind Groven, «Epilog» fra Jordens Sang av Rolf Gupta, og Jean Sibelius’ Symfoni nr. 2  – programmet som studentene førstkommende fredag fremfører i domkirken i Kristiansand, og dagen etter i St. Petri kirke i Stavanger.

Professor II Rolf Gupta ved UiAs Institutt for klassisk musikk er dirigent. Han har også komponert et av stykkene som fremføres: «Epilog» fra jubileumsverket Jordens Sang, som hadde urpremiere tidligere denne måneden på Kilden konsert- og teaterhus i Kristiansand.

Bedre praksiserfaring for studentene

Domkirken i Kristiansand og St. Petrikirken i Stavanger, foto

SPILLER HER: Konserten holdes først, fredag, i domkirken i Kristiansand (øverst, før studentene drar til Stavanger og spiller i St. Petrikirken. (Ill.foto: Wikipedia/St. Petri menighet)

Orkesterarbeidet i Kristiansand og Stavanger er det foreløpig siste tilbudet som er kommet i stand via et institusjonelt samarbeid mellom UiA og UiS, der målet er å styrke studentenes praksismuligheter i orkesterspill.

– Instrumentportefølje og besetning ved de to universitetene utfyller hverandre og gjør det derfor mulig å fremføre et repertoar som det enkelte universitet ikke vil være i stand til alene, sier dosent og studieprogramleder Jørn Eivind Schau ved UiAs Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk.

Blomstret i år

Orkestersamarbeidet mellom de to universitetene har siden starten for to år siden begynt i det små, for så å øke på. Og i år er det blitt vesentlig utvidet.

– Vårens samarbeidsprosjekt ble holdt i mai, og høstens prosjekt gjennomføres nå. Også jeg gleder meg. Jeg vet jo at studentene er meget gode. Så nå håper jeg virkelig at publikum i både Kristiansand og Stavanger kjenner sin besøkelsestid! sier han.

Universitetenes koordinatorer for prosjektet er Anne Camilla Furre Thommesen (UiA) og Per Kristian Svensen (UiS). Konserten i Kristiansand domkirke holdes fredag 23. november fra kl. 18.00.