Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Runolog Michael Schulte får Nansen-pris

Professor Michael Schulte ved Institutt for nordisk og mediefag er tildelt Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning for 2014. 

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Professor Michael Schulte.

Prisene deles ut av «Nansenfondet og de dermed forbundne fond» til forskere «som har levert vitenskapelige bidrag av internasjonal betydning på meget høyt nivå».

Fridtjof Nansens belønning for fremragende forskning innen humaniora og samfunnsfag går i 2014 til Michael Schulte for hans forskning innen germansk og eldre nordisk språkhistorie, heter det i pressemeldingen fra Det Norske Videnskaps-Akademi.

Overrekkelsen skjer på Det Norske Videnskaps-Akademis årsmøte mandag 5. mai 2014. Det er styreleder i Nansenfondet og de dermed forbundne fond, professor Øyvind Østerud, Universitetet i Oslo, som deler ut prisene. Les om prisvinnerne på DNVAs nettsted:

Det er to priser som deles ut – for fremragende forskning  innen henholdsvis «humaniora og samfunnsvitenskap» og «realfag og medisin». Prisene er på 150.000 kroner hver, samt en medalje og diplom. Det deles også ut en pris på 50.000 kroner, samt medalje og diplom, til en yngre forsker.

- Prisen er et høydepunkt i min forskerkarriere, og jeg ser den som en anerkjennelse for at jeg har nådd et høyt nivå i min forskning. Selvsagt er jeg stolt, sier en fattet professor Michael Schulte – som fikk vite om prisen under et møte i Trondheim for et par uker siden.

Nå gleder han seg til prisoverrekkelsen i Oslo i mai – og ser spesielt fram til å få overrakt Nansen-medaljen for fremragende forskning

- Det er ekstra fint å tenke på at prisen kommer fra en kilde som har sin opprinnelse i Nansens ekspedisjon med «Fram»,  sier professor Michael Schulte fornøyd.

"Fridtjof Nansens Fond til Videnskabens Fremme" er grunnlagt ved frivillige bidrag i anledning av Fram-ekspedisjonens lykkelige hjemkomst i august 1896. Den skal være en egen alminnelig stiftelse, knyttet til Det Norske Videnskaps-Akademi, heter det på Nansenfondets nettsted.