0
Hopp til hovedinnhold

Runners Up for Linda

Linda Gurvin Opheim fulgte sjakkspiller Maxim Devereaux til døra i finalen i «Hjernekamp» i NRK-TV1. Nærmere bestemt gjennom to dører før Devereaux var kjappest til å finne nøkkelen til den tredje døra – iført opp-ned-briller…

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linda Gurvin Opheim er doktorgradsstipendiat i matematikkdidaktikk - og deltaker i NRKs nye reality-konkurranse "Hjernekamp".

Linda Gurvin Opheim er doktorgradsstipendiat i matematikkdidaktikk - og deltaker i NRKs nye reality-konkurranse "Hjernekamp".

- Det var skikkelig moro å få være med på noe sånt som dette. Laget var gøyalt satt sammen og samholdet var veldig bra, sier Linda Gurvin Opheim, stipendiat i matematikkdidaktikk ved UiA.

Hun tok nederlaget i siste sving med fatning, selv om vinnerlysten var svært tydelig da selve superfinalen startet. Og pulsen var åpenbart helmax…

Se NRKs Hjernekamp-nettsted her - med alle programmene: - Serien kommer i reprise fra 28. januar.

Flakset med kjapp-sang

Men før superfinalen var det et mellomheat hvor en av de tre finalistene måtte ut. Mest spennende var å følge med på de tre som ble satt inn i et lukket rom, som de skulle komme ut fra etter 45 minutter – og den som overskred tiden ble slått ut.

De tre brukte forskjellig telleteknikk – Linda sang «Bæ bæ lille lam» med beregnet tid 19 – 21 sekunder per sang – og kom ut etter drøye 34 minutter…. Kanskje et eksempel på at det går raskere innenat enn for full hals?

De to andre finalistene telte og telte – og begge røyk ut for å ha overskredet tiden. Maxim Devereaux med over ti minutter - Johan Kaos med 9 sekunder! Dermed røyk Kaos ut av superfinalen med færrest poeng av de tre. Det var han lite glad for, noe han ga tydelig uttrykk for – at Linda snappet finaleplassen selv om han var suverent best til å treffe tida. Nærmest - men altså på feil side av den røde tidsstreken.

Vinneren - Maxim Devereaux – ble altså kåret som den som har den mest komplette hjernen. I tillegg til heder og ære får han en flytur i et spesialfly der han får testet hvordan det er å sveve i vektløs tilstand. Sjekk opplevelsen: Du kan kjøpe turen også: En opplevelse som varer i noen sekunder, men som huskes lenge, visstnok.

- Den turen skulle jeg gjerne hatt, konstaterte Linda Gurvin Opheim i programmet.

Lærte mye

Om selve seieren manglet, var det nok av andre flotte opplevelser.

- Den viktigste lærdommen fra oppholdet var at jeg har lært å kjenne seg selv mye bedre enn før. Jeg vet mye mer om hvordan jeg opptrer i stressperioder og om hvordan jeg mestrer stresset. Og jeg vet mye mer om egne verdier og holdninger - og om de holder i stressperioder, sier stipendiaten.

Dessuten gjorde hun en selverkjennelse:

- Vinnerinstinktet er sterkt, men nå aksepterer jeg mye bedre enn før at jeg ikke behøver være best på alt.

Linda sitter også igjen med et svært positivt inntrykk av NRK etter serien. NRK satset tungt, med hele 16 personer i crewet. Også NRK-sjefen Thor Gjermund Eriksen var innom en dag for å hilse på deltakere og crew.

NRK la hele tiden vekt på å filme og beskrive deltakerne positivt. Alt tok laaang tid, og det ble veldig mye venting fordi NRK hele tiden ønsker de beste opptakene.

- De ville ha kvalitet. Det var ingen klokkeslett som holdt. Opptakene varte ofte fra tidlig om morgenen til seint på kvelden. 

- Og kontakten med de andre?

- Vi har en egen intern facebookside. Sier Linda Gurvin Opheim.

Se intervju før "Hjernekamp"serien startet her:

Test deg selv - her er Hjernekamp-oppgaver og NRK-stoff rundt emnet:

 

 

Tekst og foto: Olav Breen