Rektor Sunniva hilser til studentene

– Det blir digital undervisning ut semesteret, selv om noen utvalgte grupper studenter får komme inn på campus fra den 27. april. Det sier rektor Sunniva Whittaker i sin påskehilsen på video til alle UiAs studenter.

Sunniva Whittaker

Se videohilsen fra Sunniva Whittaker:

(Videoen kan ta litt tid å laste inn)

Dette sier Sunniva i sin videohilsen:

Kjære studenter.

Som dere sikkert fikk med dere fra statsministerens pressekonferanse i går vil campus være stengt videre. Fra og med 27. april så vil campus være åpen for noen få studenter, men for de aller fleste så medfører de nye retningslinjene at det fortsatt vil være digital undervisning ut semesteret.

Så er det eksamen: her har dere fått et skriv som beskriver den måten eksamen skal foregå på i de ulike emnene. Det er mange som kanskje stiller seg spørsmål ved bruk av Zoom for her har det vært en del omtale i media om dette verktøyet. Men her i Norge så har vi et sikkert system for Zoom og det er dette som skal brukes i forbindelse med eksamen.

Når det gjelder eksamen så må dere alle vite at dere er ansvarlige for at datamaskinene deres er oppdaterte og at dere har nettilgang under eksamen. Dette må dere teste ut i forkant og hvis dere har noen problemer, så må dere ta kontakt med UiA Hjelp for å sikre at dere klarer å ta eksamen på det tidspunktet dere skal. Dette er veldig viktig at dere alle følger opp.

Mange har fått rikelig med tid til å bli kjent med seg selv de siste ukene fordi man ikke har kunne ha kontakt med andre personer. Mange sliter kanskje med noen tunge tanker. Da skal dere vite at SiA Helse er åpen gjennom hele påsken fra kl. 16 til 20 om kvelden. Så hvis dere har det litt tungt så kan dere ta kontakt der.

Så vil jeg gjerne rett en oppmerksomhet til studenter som er ute i praksis nå. Det gjelder både sykepleierstudenter og bioingeniørstudentene som har fått en litt annen praksis enn det de kanskje hadde sett for seg i utgangspunktet. Mange har nå fått en mye bedre kompetanse på smittevern enn noen tidligere kull har fått. Så vi får prøve å ta med oss det positive i denne situasjonen.

Dette er altså den største krisesituasjonen Norge har vært i siden andre verdenskrig, men vi må regne med at det kommer nye kriser i fremtiden. Og da er det veldig viktig at vi lærer av denne krisen. Det viktigste budskapet er nok at vi må følge opp under de rådene som myndighetene har gitt. Selv om det ser ut som vi har Koronasmitten under kontroll så kan dette raskt endre seg. Så her gjelder det for alle og enhver å være solidariske også i tiden fremover.

Men nå er det påskeferie. Mange av dere reiser sikkert hjem, noen blir kanskje værende på studenthybelen, men uansett hva dere gjør så ønsker jeg dere en riktig god påske.