Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Populært professorprogram

Det er stor interesse for nytt professorprogram ved UiA som starter til våren. Og det er fortsatt noen få plasser til flere deltakere.

Foto fra kurs

Nesten 30 UiA-ansatte har meldt seg på neste års program for å kvalifisere seg for opprykk til professor. Gjennom samlinger, gruppearbeid og individuelt arbeid over en to- års periode får deltakerne støtte til å jobbe strukturert med egen utvikling.

Hans Kjetil Lysgård (foto)

– Skal vi styrke og fortsatt bygge UiA som et sterkt breddeuniversitet med en solid grunnmur av kvalitativt godt FoU-arbeid, så trenger vi ikke bare å rekruttere de beste talentene, men også å gi de som jobber her gode muligheter og rammer for å utvikle sin kompetanse, sier pro-rektor Hans Kjetil Lysgård.

Oppstart er i mai 2024 og det er fjerde gangen at UiA arrangerer dette. I Rekruttering, utvikle og beholde medarbeidere er sentrale mål i UiA sin egen personalpolitikk. UiA deltar også i internasjonale nettverk som Euraxess og den europeiske universitetsalliansen Forthem som har fokus på karriereutvikling.

– Karriereutvikling kan ikke ses som den enkeltes vitenskapelige ansattes personlige ansvar, men som institusjonens helhetlige ansvar, sier Lysgård.

UiA og UiO-ledet

Programmet vil bli ledet og tilrettelagt av Siri Håvås Haugland, professor og instituttleder ved Institutt for psykososial helse, i samarbeid med professor Eivind Engebretsen fra Universitetet i Oslo og forsker Gina Fraas Henrichsen ved UiO og UiA. 

Siri Håvås Haugland (foto)

– For å kunne drive studiene er vi helt avhengige av å jobbe systematisk med intern kvalifisering. Alle som deltok fra vårt institutt i første runde av professorprogrammet har fått opprykk, sier Havås Haugland.

Samtidig som påmeldingen til neste program er i full gang, pågår et professorprogram på engelsk med om lag 20 deltakere. De har sin tredje samlingen nå i november, og avslutter programmet våren 2024. Programmet ledes av professor Luis Perez Gonzalez ved Institutt for fremmedspråk og oversetting og Andreas Prinz, professor ved Institutt for informasjons- og kommunikasjonsteknologi.