Opptaksuka i gang på rytmisk og klassisk

Denne uka er rundt 150 håpefulle kandidater på prøvespill og prøvesynging under opptaksuka på UiA. De kjemper om til sammen 37 plasser på studier i klassisk og rytmisk musikk.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simon Krakowski like etter første opptaksprøve. Instituttleder Tore Bråthen følger med. (Foto: Arne Martin Larsen)

Simon Krakowski like etter første opptaksprøve. Instituttleder Tore Bråthen følger med. (Foto: Arne Martin Larsen)

Simon Krakowski er akkurat ferdig med første del av sitt prøvespill på saksofon. Sammen med et backingband av fem nåværende UiA-studenter har han framført ”All the things you are” foran to lærere og en studentrepresentant.

- Jeg tror det gikk bra. Det har vært målrettet jobbing det siste halve året fram mot dette prøvespillet, sier Simon.

I fjor var han musikkelev ved Sandefjord videregående skole.

- Vi var på besøk på UiA og da ble jeg veldig inspirert til å søke, men så at jeg trengte å øve mer. Derfor går jeg nå på Agder folkehøgskole; og øver!

Simon er en av ni blåsere på opptaksprøven. Fire av dem går videre til runde to. Det er instituttleder og faglærer Tore Bråthen som er ansvarlig for opptaket av blåserne. Det er intense runder de går gjennom denne uka.

- Jeg fryder meg når jeg hører hvor flinke mange av dem er. Men det kan også være vonde opplevelser når jeg ser noen som er så nervøse at de ikke får ut hele sitt potensiale, sier Bråthen.

I første opptaksrunde spiller de musikk som alle har fått på forhånd. I runde to skal kandidatene ha med seg selvvalgt musikk, for så å innstudere musikken med backingbandet.

- Da ser vi mer etter evne til samspill og innstudering. Vi intervjuer dem også om deres motivasjon for studiet og et liv i musikken, sier Bråthen.

- Jeg vil bli musiker. Derfor søker jeg her, og UiA er mitt foretrukne studiested, sier Simon Krakowski.

PS 1: Simon gikk videre til runde to. Om han kommer inn på studiet får han vite om et par ukers tid.

PS 2: I forbindelse med musikkopptakene er det jamsession på Pir 6 i Vestre Strandgate i  Kristiansand onsdag denne uka. Da kan du høre nåværende studenter på UiA. Simon kommer også; og er han ikke helt utslitt etter to tøffe opptaksprøver så kan det være han stiller med saksofonen på scenen.