Oppdatert 6. Mai: Mistanke om korona covid-19-smitte ved Fakultet for teknologi og realfag

Oppdatert 6. mai: Studenten ved Fakultet for teknologi og realfag, Campus Kristiansand som var mistenkt for å være smittet av korona covid-19-virus, har testet negativt. Dermed er medstudenter, faglærere og andre som var satt i karantene nå fritatt for dette.

Korona-viruset-2871--cdc-alissa-eckert-ms_modifisert

Smittesporingsengeten i kommunehelsetjenesten i Kristiansand opphever den midlertidige karantene for de i gruppen som fikk beskjed om det på onsdag. Kommunehelsetjenesten oppfordrer imidlertid på det sterkeste at alle som kjenner antydning til symptomer tar en korona-test så fort som mulig.

Tekst fra 5. mai: Studenten deltok i en faglig ekskursjon forrige uke, og har ikke vært på campus som en eventuell smittebærer.

Medstudenter, faglærere og nærkontakter er satt i midlertidig karantene av kommunehelsetjenesten inntil testresultatene er klare, og ny ekskursjon er avbrutt.

Les mer om karantene og isolasjon hos FHI.

Kommunehelsetjenesten fortsetter sporingsarbeidet, og tar direkte kontakt om flere er berørt.

Husk – og følg - smittevernreglene

Ved UiA har vi alle vært flinke og heldige, og har unngått hel nedstengning dette studieåret. Nå gjelder det at vi holder ut, slik at vi klarer å fullføre semesteret uten stengte dører.

1. Hold deg hjemme hvis du er syk eller kjenner selv svært små symptomer på luftveisinfeksjon

2. Vask hendene eller sprit dem ofte

3. Sosial distanse er viktig - ikke skrump smittevern-meteren, men la den heller vokse til to meter. Husk det også når du er i kantina og på fellesområder.

4. Begrens nærkontaktene så godt du kan, og ha oversikt over de du har hatt kontakt med i mer enn 15 minutter på mindre enn to meters hold

Vi legger til at:

5. Bruk QR-kodene når du er i rom som er merket og

6. Last ned Smittestopp-appen fra FHI..

Alle slike små bidrag gjør at vi alle stiller bedre rustet i kampen for å unngå nedstengning.