OPPDATERT 15. oktober: Korona-restriksjoner ved UiA

OPPDATERT 15. oktober: Grimstad kommune har nå trukket tilbake de lokalt innførte strengere smitteverntiltakene. Dermed er vi tilbake til smittevernreglene slik de er på landsbasis: Husk Meteren - Vask eller sprit hendene ofte og Hold deg hjemme om du kjenner antydning til luftveisinfeksjon.

Dronebilde av Campus Grimstad

OPPDATERT 4. oktober: Det er ikke kortleser montert rett ved personalkantina - så alle kantinebrukere må registrere seg skriftlig på liste rett innenfor dørene.

Grimstad kommune har innført strengere smitteverntiltak som konsekvens av den uoversiktlige korona-situasjonen i Arendal. Tiltakene har betydning for Campus Grimstad, men også for hele UiA. Mange studenter og ansatte reiser mellom campusene, og mange bor i Arendal eller Grimstad og jobber i Kristiansand eller omvendt.

Det viktigste er nå som før at alle som kjenner symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme, og iallfall unna campus. Samt at alle er nøye med spriting/vask av hendene – og selvsagt holder smittevern-meteren – som fremdeles er 100 centimeter.

Kantine-restriksjoner

Korona-viruset-cdc-alissa-eckert-ms_modifisert

Det mest merkbare tiltaket er at kantinene må registrere brukerne. Det gjelder både studentkantina i Gata og personalkantina. Årsaken er at det vil gjøre smittesporing enklere og mer effektiv.

I personalkantina Alle kantinebrukere må registrere seg skriftlig på liste ved dørene. De som ikke har med kort eller har med personer utenfra som ikke har ansatt-kort, må notere navn og mobilnummer på ei liste ved døra.

I studentkantina i Gata må alle registrere seg, ved å scanne en QR-kode ved kassa-apparatet med mobil-kameraet.

Studentkort eller ansattkort skal dras/tæppes i kortleserne som blir satt ut ved inngangene til kantina.

Se melding på Grimstad kommunes nettsider om de midlertidige smitteverntiltakene:

Arrangementer

I private hjem - som for eksempel en studenthybel - kan maksimalt 10 personer møtes til kollokvium eller i sosialt lag.

Offentlige arrangementer  - som for eksempel en konferanse eller et seminar på campus - kan ha maksimalt 50 personer tilstede samtidig.

Undervisning er unntatt fra arrangementsreglene, men her følger UiA det opplegget som er i bruk dette semesteret.

Begrens reising mellom campusene

Operativ beredskapsgruppe oppfordrer både ansatte og studenter om å unngå reising mellom campusene, om det ikke er strengt nødvendig.

Møter bør om mulig holdes digitalt i enda større utstrekning enn før.

Oppdatering 1. oktober: "Unngå reiser om det ikke er strengt nødvendig" innebærer en oppfordring til å vurdere om det er nødvendig å holde møtet fysisk, eller om det heller kan være digitalt - eventuelt at deltakerne fra en av campusene deltar digitalt. Dette ble skrevet mens buss-streiken pågikk, slik at det bare gikk en buss mellom Arendal, Grimstad og Kristiansand - noe som innebar økt smitterisiko. Det er imidlertid fremdeles slik at det er forskjell i intensiteten av korona covid-19-utbruddene i øst og vest, og derfor forsøker vi å minimere kontakt mellom campusene.

Oversikt over nærkontakter

Det er også viktig at den enkelte holder oversikt over hvem de har vært i nærkontakt med de siste par dagene. Det vil også gjøre smittesporingen enklere og mer effektiv når vi får et covid-19-tilfelle.

Vi oppfordrer til forsiktighet – og at alle er nøye på smittevernmeteren. Ingen ønsker at en av eller begge campusene blir stengt ned som de ble i vår.

Se også media:

Agderposten: Grimstad vedtar innstramminger

Grimstad Adressetidende: Dette blir de nye smitteverntiltakene

Grimstad Adressetidende: Trøkk på teststasjonen: To nye grimstadborgere har fått påvist covid-19, flere i karantene