Nytt sykkelhotell ved Campus Grimstad

Stadig flere får kostbare sykler som de ønsker å låse inne. Noen tar i dag sykkelen med inn på kontoret, eller setter den i trappeoppganger. Det går ikke.

Pedalen har plass til 60 sykler.

5. desember kl 12 klipper derfor assisterende universitetsdirektør Solveig Margrethe Roland Svendsberget snora til det nye sykkelhotellet Pedalen ved Campus Grimstad. Her kan syklister få sykkelen trygt plassert. Det er færre som sykler nå om vinteren, men noen iherdige ildsjeler og Grimstad kommune oppfordrer til helårssykling.

God sikkerhet og gode fasiliteter

Dusj og garderobe for studenter som velger sykkel istedenfor bil til campus.

Det har vært sykkeltyverier, men ikke fra det låsbare hotellet i Kristiansand, som også heter Pedalen. Der er sikkerheten god, fordi man må bruke adgangskort med kode for å låse opp døra. Campus Kristiansand har sykkelhotell med 90 plasser. Campus Grimstad har fått sykkelhotell med 60 plasser, men med bedre fasiliteter.

Brukerne av Pedalen i Grimstad har lett tilgang til både dame- og herregarderobe med tre separate dusjrom i første etasje i bygg H. Garderobene sto ferdig til studiestart i fjor. Her kan syklistene bli kvitt svetten etter turen og skifte klær før de går på jobb. Det er 12 skap i hver garderobe, og både varme og avtrekk for effektiv tørk av tøy.

Garderobene har begrenset kapasitet, og er forbeholdt studenter som har et reelt behov for dusj og klesskift etter sykkelturen til skolen. Dette er et tilbud for at flere kan bruke sykkel.

Brukere som ønsker garderobeskap må registrere seg ved å sende e-post til drift-grm@uia.no.

Tilskudd fra vegvesenet

Dette er servicestasjon med verktøy, sykkelpumpe og annet en syklist kan trenge.

Til Pedalen i Grimstad fikk UiA et tilskudd på 267.000 kr fra Statens vegvesen.

UiA spurte kommunen om økonomiske midler, som kunne stimulere til at flere satte seg på sykkelen når de skulle til universitetet. Kommunen koordinerte da en søknad, som ble sendt Statens vegvesen, og det ga resultater.

I tillegg har Grimstad kommune levert en servicestasjon med diverse verktøy til bruk for sykler, som er montert på utsiden av Pedalen. Det er også ladestasjon for el-sykler - i form av en hylle med strømkontakter over, der el-syklistene kan koble til sitt eget sykkelbatteri.

Få tilgang

For å få tilgang til Pedalen må du henvende deg til IT-hjelpskranken, registrere navn og betale 100 kr. Da får du lagt til adgang til Pedalen på student- eller ansattkortet.

Nå er det starttilbud på 50 kr ut studieåret, det vil si frem til sommeren 2019. Normalt kjøper du tilgang i ett år.

Du kan også bruke selvbetjeningsskjermen ved IT-hjelp.

Slik får du tilgang med selvbetjening:

1. Betal kr 100.- på selvbetjeningsskjermen ved siden av IT-hjelp

• Framgangsmåte kortversjon: Velg «Annen betaling» i menyen, merk betalingen PEDALEN - velg antall måneder - fortsett-betaling – automatisk kvittering blir sendt til drift-UiA.
  • (Framgangsmåte for selvbetjening hos IT-hjelp: 1. Registrer ansattkort eller studentkort 2. Det kommer opp en side med flere valg og der står Pedalen. Under pedalen er en rubrikk der du kan velge 6 eller 12 mnd. Velg og trykk fortsett. 3. Det kommer opp en sum, trykk fortsett for å bekrefte. 4. Gjennomfør betaling. 5. Da går kvittering automatisk til Service NOW-Drift-UiA.)

2. Du får kvittering på e-post. Last opp denne på uia.no/adgang og adgangsprofilen i student-/ansattkortet ditt vil bli oppdatert

3. Dette er et korttidsparkeringshus. Sykler som blir stående i lengre tid vil bli fjernet.