Nytt studium: Låtskriving på masternivå

Høsten 2018 starter masterstudiet i låtskriving ved UiAs Institutt for rytmisk musikk. Lærere som Anne Grete Preus, Torun Eriksen og Anneli Drecker bidrar i undervisningen. Søknadsfristen er allerede 20. januar, så her gjelder det å raska på med søknaden.

"Songwriting" blir nå et studium på masternivå ved UiA. (Illustrasjonsfoto: Sami Saulius)

Institutt for rytmisk musikk har siden 2015 hatt Låtskriver&Artist som spesialisering i sitt bachelorløp. I dag går det 12 studenter på dette studiet, og det er med stor fornøyelse fagmiljøet ved instituttet presenterer muligheten til å ta også et masterløp innen låtskriverfaget fra høsten 2018.

Sterke og erfarne lærerkrefter

Lærerkrefter som blant andre Anne Grete Preus, Torun Eriksen og Anneli Drecker er knyttet opp mot masteren. Studentene vil i tillegg til å være en egen gruppe innen den valgte spesialiseringen, være en del av det allerede etablerte mastermiljøet ved instituttet

"Spesialiseringen "Songwriting" har videreutvikling av eget materiale og fordypning i eget musikalsk uttrykk som fokus. Gjennom arbeid i hovedområdet – det tekstlige, musikalske og instrumentbaserte –styrkes identiteten din som både låtskriver og utøver, og refleksjon rundt egen skriving står sentralt. Arbeidet med å styrke din utøver-kompetanse er gjennomgående og du følger komposisjonene dine fra idé til ferdig innspilt materiale", heter det i studiebeskrivelsen.

Søknadsfrist 20. januar

- Søknadsfrist på studiet er alt 20. januar, og fagmiljøet håper å se navn fra ulike miljø og låtskrivertradisjoner på søkerlisten, sier studieprogramleder Hilde Norbakken.

Professor Anne Grete Preus med Hilde Norbakken og Erik Gunvaldsen fra Institutt for rytmisk musikk. (Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder)

Professor Anne Grete Preus med vokallærer og universitetslektor Hilde Norbakken og instituttleder, professor Erik Gunvaldsen fra Institutt for rytmisk musikk. (Foto: Annie Hagen Okalla/Universitetet i Agder)