Nye venner i full fart

Det var fullt hus på Østsia da Studentsamskipnaden (SiA) og linjeforeningen Linguistica arrangerte speed-friending. I spissen for arrangementet stod SiAs egen folkehelse-trainee.

Østsia var full av studenter som hadde lyst på nye venner.

Magnus Erdvik og Livie Myhren var fornøyd med speed-friendingen.

Andreas Dahlsett Ratvik (foto)

– Speed-friendingen gikk veldig bra, fordi vi fikk ikke tid til å være stille, sier Magnus Erdvik og Livie Myren som begge benyttet anledningen til å treffe nye venner.

To og to ble satt sammen, tvers over for hverandre, og så var det bare å snakke. Etter fem minutter var det stopp og nye speed-par ble dannet.

– Jeg hadde ikke så store forventninger, men det ble fort god stemning, sier Erdvik som tar en bachelor i it og informasjonssystemer.

– Vi vet at mange sliter med å ta kontakt når de ikke kjenner noen, så dette er et godt tiltak, sier Myren som er på første året i en master i Music Business and Management.

Folkehelse

Det er linjeforeningen Linguistica, linjeforening for Institutt for fremmedspråk og oversetting, som har utviklet konseptet, og som nå arrangerte det sammen med Andreas Dahlsett Ratvik, som er trainee i folkehelsearbeid i Studentsamskipnaden i Agder (SiA) dette studieåret. Selv er han nettopp ferdig med en toårig master i folkehelsevitenskap ved UiA. Et av hovedtiltakene er å gjennomføre en rekke bli-kjent arrangementer både høst og vår.

– Trivsel i hverdagen henger tett sammen med hvordan vi presterer som student og hvordan vi har det som menneske. Fra et folkehelse-perspektiv er det derfor svært viktig å skape flere bli-kjent arenaer for studenter, sier Ratvik.

Andreas Dahlsett Ratvik er folkehelsekoordinator og trainee hos SiA. (Foto: Arne Martin Larsen)

Han viser til Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) fra i fjor der 32 prosent av studentene sier at de ofte kjenner seg alene i hverdagen.

– Det er bekymringsverdige tall, og derfor er forebygging viktig. Kan vi bidra til at flere studenter blir kjent og slipper å føle på ensomheten er mye vunnet, sier Ratvik.

Støtter linjeforeninger

Det er en rekke student- og linjeforeninger på UiA, og de er sentrale i det sosiale livet på campusene.

– Vi må bygge kultur for foreningsaktivitet. Derfor skal SiA lage en ressursside for linjeforeninger med tilbud om kurs, informasjon om finansieringsmuligheter, oppstartshjelp og begrepsbruk. Vi skal også styrke informasjonen om ulike studentaktiviteter slik at vi kan nå ut til flere studenter, både på UiA og på andre høyere utdanningsinstitusjoner på Agder, sier Ratvik.

Se også reportasje i KrsBY:

Speed-friendingen skapte kompiser i rivende fart.

Her er flere bli-kjentkvelder framover:

• Brettspillkveld - Bluebox: 11. november / 25. november (16:30 - 18:30) (Campus Grimstad) Bluebox stiller med en rekke brettspill. Bli med, treff andre studenter og få servert gratis vafler.

• Rebusløp Campus Grimstad: (Oppmøte Bluebox) – mandag 18. november (19:00 - 22:00). Ulike poster plassert rundt på campus. Inndeling av studenter i tilfeldige lag. Studenter skal lete seg frem til poster som kan gi poeng. Noen av postene vil kreve samarbeid og andre god kunnskap/hukommelse. Passer for alle studenter.

• Brettspillkveld – Østsia: 27. november (19:00 - 22:00) (Campus Kristiansand) Østsia stiller med en rekke brettspill. Ta turen, bli kanskje kjent med noen nye og nyt gratis vafler.

Det er også gaming og turer på programmet. Snart kommer programmet for våren 2020.

Se ellers på SiAs egen side for bli-kjentarrangementer.

Etter speed-friendingen kommer nye bli-kjent-kvelder på løpende bånd: Brettspill, rebusløp, gaming og turer.