Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Ny musikkpris til sørlandske talenter

Seks sørlandske musikktalenter kjemper om Sparebanken Sør Musikkpris på 75 000 kroner. Prisen utdeles for første gang i vår den 5. juni.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cecilia Anne Wilder er en av seks musikere som konkurrerer om Sparebanken Sørs musikkpris på 75.000 kroner. (Foto: Privat)

Cecilia Anne Wilder er en av seks musikere som konkurrerer om Sparebanken Sørs musikkpris på 75.000 kroner. (Foto: Privat)

Cecilia Anne Wilder (Foto: Privat)

Cecilia Anne Wilder (Foto: Privat)

Bratsjist Cecilia Anne Wilder, pianist Erik Haugan Aasland og fløytist Lisa Haaland er sammen med trompetist Erik Kimestad Pedersen, vokalist Sarah Evelyn Fullerton og gitarist Michael Aadal nominert til Sparebanken Sør musikkpris for 2014.

- Formålet med prisen er å støtte unge musikere fra Sørlandet og gi talenter mulighet til å utvikle, vise og formidle deres praksis, sier markedssjef i Sparebanken Sør, Per Anders Ropstad.

Prisen er opprettet i samarbeid med Fakultet for kunstfag på UiA.

- Vi er glade for å få være med å løfte fram sørlandske talenter og nominasjonslisten viser stor musikalsk bredde sammen med høy kunstnerisk kvalitet, sier dekan Per Kvist.

Tre av de nominerte musikerne har klassisk bakgrunn og tre har bakgrunn fra rytmisk musikk.

I juryen sitter instituttleder Randi Margrethe Eidsaa og professor Bendik Hofseth fra UiA sammen med markedssjef Per Anders Ropstad fra Sparebanken Sør. Prisen deles ut under siste dag av Eksamensfestivalen 5. juni.

De nominerte er:

Erik Haugan Aasland (Foto: Privat)

Erik Haugan Aasland (Foto: Privat)

Cecilia Anne Wilder (27) fra Kristiansand er bratsjist og har en mastergrad i Utøvende klassisk bratsj fra Norges Musikkhøgskole. Hun er ansatt som bratsjist ved Oslo filharmoniske orkester.

 

Erik Haugan Aasland (30) fra Nedenes i Aust-Agder spiller klassisk piano. Han holder på med en masterutdannelse ved Royal Academy of Music i London, og før det tok han en bachelor i utøvende musikk ved UiA. Han er utøvende musiker og pianoinstruktør.

 

Lisa Håland (25) er fløytist og faglærerutdannet Hun har mastergrad fra UiA med fløyte som instrument og påbygningsstudier i ensembleledelse fra Norges musikkhøgskole. Hun bor og arbeider i Kristiansand, og er leder for Det Norske Fløyteensemblet.

 

Erik Kimestad Pedersen (25) fra Mandal spiller trompet. Han har fullført en master i utøvende musikk ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og bor og arbeider nå i den danske hovedstaden. 

 

Sara Evelyn Fullerton (24) fra Kristiansand er sangsolist.  Etter ett år på rytmisk utøvende musikkstudier på UiA går hun nå på Major in Performance ved Berklee College of Music i Boston, USA.

 

Michael Aadal (35) fra Evje er jazzgitarist. Han har bachelor og masterutdanning i utøvende musikk med gitar som hovedinstrument. Han leder bandet Michael Aadal Group og spiller i Sordal, og er aktuell med ny plate. Aadal er også gita

Sara Evelyn Fuller (Foto: Privat)

Sara Evelyn Fuller (Foto: Privat)

rlærer i Kris

Erik Kimestad (Foto: Privat)

Erik Kimestad (Foto: Privat)

tiansand.

Lisa Håland (Foto: Privat)

Lisa Håland (Foto: Privat)

Michael Aadal (Foto: Privat)

Michael Aadal (Foto: Privat)