0
Hopp til hovedinnhold

Ny fakultetsdirektør på Handelshøyskolen

Gro Elisabeth Lundevik tiltrådde som ny fakultetsdirektør for Handelshøyskolen ved UiA mandag 5. august. Hun kommer fra stillingen som konsulent og rådgiver samt medeier og styreleder i en gründerbedrift. 

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilde av den nye fakultetsdirektøren på Handelshøyskolen på UiA, Gro Elisabeth Lundevik, ønsker å videreutvikle og styrke institusjonen i Agder og nasjonalt (Foto: Magnus Nødland Skogedal).
Den nye fakultetsdirektøren på Handelshøyskolen på UiA, Gro Elisabeth Lundevik, ønsker å videreutvikle og styrke institusjonen i Agder og nasjonalt (Foto: Magnus Nødland Skogedal).

Gro Elisabeth Lundevik er utdannet siviløkonom og har mesteparten av sin erfaring fra Nordea-systemet. Hun har 25 års erfaring fra finansbransjen. De siste 12 årene var hun leder og en del av toppledelsen i Nordea og Danske Bank Norge. 

– Jeg søkte meg til UiA og Handelshøyskolen fordi det er en spennende og meningsfylt stilling. Stillingen gir meg et sterkt og kompetent lag, og mulighet til å få være med å videreutvikle og styrke både UiA og Handelshøyskolen som en viktig institusjon nasjonalt og i Agder, sier Lundevik. 

I Nordea har Lundevik vært teamleder for Nordea Shipping, leder for store bedrifter i Nordea Retail Norge, leder for konsernkundedivisjonen og kredittdirektør for Nordea Bank. Hun ble deretter direktør for bedriftsmarked i Danske Bank samt vært finansdirektør for Gresvik ASA. Det siste året har hun vært rådgiver for flere sørlandsbedrifter gjennom konsulentselskapet GEL Consulting. 

Lundevik er imponert over hva hennes nye kollegaer har fått til de siste årene.  

– Akkrediteringen fra AACSB er et viktig arbeid og gjør oss stolte av arbeidsplassen. I tillegg gir det UiA og Handelshøyskolen et styrket omdømme og hjelp til å strukturere arbeidsprosessene for å sikre kontinuerlig forbedring. Det gir oss også mange muligheter til økt samarbeid internasjonalt, til glede for studenter og ansatte, sier Lundevik. 

Handelshøyskolen har i dag rundt 2000 studenter fordelt på de ulike studieprogrammene. Det er cirka 90 fast ansatte, hvorav 23 i fakultetsadministrasjonen. Fakultetet er organisert i fire institutter: Institutt for arbeidsliv og innovasjonInstitutt for rettsvitenskapInstitutt for strategi og ledelse og Institutt for økonomi.