Ny eksamen for alarmutsatte studenter

58 studenter fikk eksamen avlyst da brannalarmen ved UiA i Grimstad gikk av ved en teknisk feil. Nå får de eksamen om igjen.

Campus Grimstad
NY EKSAMEN: Brannalarmen gikk under eksamen her ved Campus Grimstad forrige mandag. Nå tar studentene ny eksamen i faget i slutten av mai. (Arkivfoto)
Linda Greftegreff Bø, profilbilde

Linda Greftegreff Bø

– Ny eksamen er satt opp i slutten av mai, slik at de skal kunne få tatt alle eksamenene de skal ha i vårsemesteret, sier eksamensleder Linda G. Bø i Studieavdelingen.

Det var mandag i forrige uke at brannalarmen på Campus Grimstad gikk av mens flere hundre studenter hadde eksamen. Årsaken var en teknisk feil i sprinkleranlegget i ett av byggene. 70 studenter i to eksamensrom ble evakuert. Det er disse som nå får ny eksamen.

– Vi er allerede i gang med å lete etter feilen, slik at dette ikke skal skje igjen. Vi kommer kanskje også til å gjøre noe med lyden. For selv om alarmen kun gikk i ett av byggene, skapte den høye lyden noe uro blant personer som befant seg i de andre byggene på campus, forteller sikkerhetsleder Jan Erik Heinecke.

Datatrøbbel i Kristiansand

Også i Kristiansand har det skjedd en uforutsett hendelse i forbindelse med eksamen nå i vår. Torsdag 16. mai oppsto det en begrenset systemfeil i det digitale eksamenssystemet ved universitet. Det førte til at rundt 100 studenter som var i gang med eksamen, måtte logge seg inn igjen.

– Også dette skapte noe uro der og da. Men feilen ble løst på under en halv time, og studentene fikk denne tiden lagt på eksamenstiden, så hendelsen ikke skulle stjele tid fra dem, sier Linda G. Bø.

Hun forteller også at studentene det gjelder har fått beskjed om at alle oppgavene ble innlevert som de skulle og at sensureringen er i full gang.