Ny direktør for forskning og innovasjon på UiA

Ann Camilla Schulze-Krogh kommer fra stillingen som avdelingsleder for bærekraftig utvikling i Agder fylkeskommune.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Portrettfoto av Ann Camilla Schulze-Krogh
Ann Camilla Schulze-Krogh var i 2018 den første på UiA som gjennomførte en offentlig sektor-ph.d. Temaet var betydningen av forskningsbasert kunnskap for regional vekst og utvikling.

Ann Camilla Schulze-Krogh sier at hun søkte på stillingen fordi det er en av de mer spennende jobbene i regionen akkurat nå.

– Universitetet har en relativt ny strategi som det skal bli interessant å få lov til å være med å gjennomføre. Jeg blir også trigget av å være med å skape gode strukturer og tjenester for nyttig, anvendt forskning som regionen trenger fremover, sier hun.

Forsket på regional vekst og utvikling

I tillegg til bakgrunnen fra Agder fylkeskommune har Schulze-Krogh erfaring fra Innovasjon Norge. I 2018 var hun også den første på UiA (og den tredje i Norge) som gjennomførte en offentlig sektor-ph.d. Ordningen innebærer at arbeidet er finansiert av Norges forskningsråd og offentlig arbeidsgiver.

Doktorgraden hennes handler om betydningen av forskningsbasert kunnskap for regional vekst og utvikling.

Schulze-Krogh har også erfaring fra ulike forskningsprogrammer, EU-prosjekter og andre regionale utviklingsprosjekter og prosesser.

– Nå gleder jeg meg til å bli kjent med kollegaer og UiA i denne nye rollen. Så skal vi jobbe sammen for at forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid skal være relevant og nyskapende også i årene fremover, sier hun.

– En god og inkluderende leder

Schulze-krogh starter i jobben som ny direktør på UiA 1. mars 2021.

Viserektor for forskning og tverrfaglige satsinger Hans Kjetil Lysgård ser frem til å få henne på plass, og trekker frem at hun kommer fra en sentralt plassert lederstilling i Fylkeskommunen, og at hun har svært gode skussmål som en god og inkluderende leder.

– Hun har også en solid kompetanse innen både forsknings- og innovasjonsfeltetHun har en ph.d. med særlig vekt på regional innovasjon, og hun har svært god kjennskap til virkemiddelapparatet og forskningssystemet, sier Lysgård.