Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

NRK: På jakt etter landets mest komplette hjerne

Linda Gurvin Opheim er med i NRKs nye realitykonkurranse "Hjernekamp" som har premiere torsdag 13. november.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linda Gurvin Opheim er doktorgradsstipendiat i matematikkdidaktikk - og deltaker i NRKs nye reality-konkurranse "Hjernekamp".

Linda Gurvin Opheim er doktorgradsstipendiat i matematikkdidaktikk - og deltaker i NRKs nye reality-konkurranse "Hjernekamp".

En grå marsdag leste Linda Gurvin Opheim på Innaskjærs at NRK ønsket seg deltakere til sin nye storsatsing «Hjernekamp» - se NRKs nettsted for programmet, med omtaler og mulighet til å se alle episodene (etter hvert) - som skulle sendes vinteren 2014-15. Til denne realityserien var rikskringkastingen på jakt etter landets mest komplette hjerner. Disse hodene måtte ha god hukommelse, tenke logisk, holde styr på sansene sine og holde hodet kaldt under press. Andre gode egenskaper som samarbeidsevner, kreativitet og teknisk teft var heller ikke av veien.

- Dette vil jeg være med på, tenkte Linda. Matematikkdidaktikkstipendiaten fylte raskt ut skjemaet og trykket på sendknappen.

Tøffe tester

Så gikk det en drøy måned uten at noe skjedde. En fin aprildag ringte telefonen. Stemmen fra NRK fortalte at de hadde mottatt flere hundre søknader - og at Linda nå skulle gjennom et intervju på Skype der hun ville bli grillet om evner og personlighet. Selv om hun følte spørsmålene var tøffe, kom hun gjennom nåløyet og fikk invitasjonen til å gjennomføre en evnetest på nett etterfulgt av en audition sammen med rundt 20 andre mulige deltakere i mai.
 
Linda bestod alle prøver. Hun var med!

Opptak på Stokkøya

Opptakene til de seks programmene som starter i neste uke ble gjort på Stokkøya i Sør Trøndelag i slutten av september. NRK stilte med en stab på hele 16 personer i tillegg til psykolog og dommer.

De testet den flotte gjengen på seks deltakerne i mange ulike øvelser. De skulle finne frem i blinde, kjenne igjen ansiktet på 25 soldater, løse oppgaver med opp-ned briller og finne løsninger på IQ-oppgaver på en planke fire meter ut fra bryggekanten.

Den blide Linda fra Ål i Hallingdal hadde det skikkelig gøy, men hun iler til med å legge til at det var veldig utfordrende.

- Jeg har lært veldig mye om meg selv. Jeg har kanskje ikke den høyeste IQ i verden, men serien som nå starter har vist at jeg er god på mye, sier Linda til slutt.

Men det er med skrekkblandet fryd at hun kommer til å sette seg ned foran TV-skjermen og se NRK 1 klokka 19.45 på torsdag 13. november.

Her på huset er Linda doktorgradsstipendiat. Hun har bestemt seg for at hun skal bli ferdig innen fristen som er april neste år.

Tekst & foto: Olav Breen