Nesten annehver tilsatt har stemt til nå

Nær 45 prosent av universitetets ansatte har stemt ved utgangen av andre stemmedag i rektorvalget. Blant studentene er stemmeprosenten 3,13.

Sunniva Whittaker og Stephen Seiler, foto
KANDIDATENE: Sunniva Whittaker og Stephen Seiler.

– Jeg synes det er bra at mange ansatte har stemt allerede. Det viser at rektorvalget engasjerer dem. Samtidig skulle jeg gjerne sett at flere studenter hadde stemt. Men det er ennå flere dager igjen av valget, så dette kan endre seg, sier leder Anne Elizabeth Stie i universitetets valgstyre.

Mer om rektorvalget ved UiA

653 ansatte har stemt

Tirsdagens oversikt fra universitetets valgstyre viser at 46,5 prosent av universitetets teknisk-administrative tilsatte stemte første dag. Det utgjør 240 av valgkretsens 520 stemmeberettigede.

I valgkretsen for universitetets tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger har nå 408 av valgkretsens 877 stemmeberettigede stemt. Det utgjør 44,7 prosent.

Mer om rektorkandidatene

431 studenter har stemt

I valgkretsen for studenter stemte 291 første dag, og 140 andre dag. Studentene utgjør den klart største valgkretsen med hele 13260 stemmeberettigede. Tilsammen har nå 3,13 studenter stemt.

Valg fram til 18. februar

Rektorvalget ved Universitetet i Agder begynte mandag 11. februar og foregår fram til mandag 18, februar klokken 14.00.

Se film fra debattmøte med rektorkandidatene

Hør podkast med kandidatene