Nå kan du levere lånte bøker til biblioteket

Mandag åpnet Universitetsbiblioteket (UBA) for retur av lånte bøker på begge campuser. Husk å legge bøkene i en plastpose før du leverer - bøkene skal i karantene i én uke før neste låner får dem.

UBA starter returordning for lånte bøker.

Bøkene som skal i retur til Universitetsbiblioteket kan legges i aviskassen ved hovedinngangen på Campus Kristiansand - eller i tralla som vil stå parkert på hjørnet i tørt vær. Også Campus Grimstad har nå fått retur-bok-kasse med informasjonsplakat ved hovedinngangen.

Avisboksen skal bare brukes til bok-retur når det er folk i UiA Hjelp. Utenom de oppgitte tidspunktene er det bare avisbudet som skal legge noe ned i kassen. Og bare folk fra UiA Hjelp som har lov til å ta opp aviser og bøker. (Foto: Lone Bak)

(Oppdatert med at returkasse nå også er på plass ved hovedinngangen på Campus Grimstad.)

Det er en enkel og praktisk løsning UBA har tatt i bruk. På Campus Kristiansand legges bøkene enten i aviskassen eller i go'værstralla rett ved hovedinngangen i A-blokka - Henrik Wergelands hus. Begge er tydelig merket.

Samme ordning er nå i gang på Campus Grimstad. Hvis noen ikke finner kassen, eller den er full - kan de ringe inn til UiA Hjelp på 3814 1000, så kommer det folk og henter.

Alle returbøker skal ligge i karantene 1 uke før personalet kan returnere i biblioteksystemet.

- Derfor vil bøkene fremdeles være registrert på låner i én uke etter retur, sier hovedbibliotekar og leder for publikumstjenestene ved UBA, Lone Bak.

Men husk - returbøkene skal bare legges i kassen i åpningstiden, da UiA Hjelp kan hente dem.

- Returordningen er etterspurt. Mange studenter er i ferd med å avslutte semesteret, og vil gjerne returnere lånte bøker, sier hovedbibliotekaren.

Samtidig konstaterer hun at take-away-tilbudet er populært. I april ble over 800 bøker lånt ut, og det renner inn med bestillinger, forteller hun.

Innleveringer:

Fra 4. mai kan biblioteksbøker innleveres på begge campuser.

Tid: Hverdager 08:00 - 17:00 og lørdager 10:00 - 15:30. Ikke søndager.

Det fungerer slik:

Campus Kristiansand kan man legge bøker i plastposer opp i aviskassen utenfor hovedinngangen. UiA Hjelp vil tømme kassen løpende utover dagen.

Campus Grimstad er det også kommet på plass en returkasse med informasjonsplakat plassert ved hovedinngangen.

Hvis noen ikke finner kassen, eller den er full - kan man ringe UiA Hjelp på 3814 1000, så kommer de ut og henter. Samme nummer for begge campusene.

Vi ber lånere levere inn alle innkalte bøker og andre lån.

Hvis man ikke lenger oppholder seg i Kristiansand eller Grimstad kan man høre med sitt lokale folkebibliotek om de kan sende bøker tilbake til oss.

Den nasjonale bibliotektransporten starter også opp igjen fra 4. mai.

Bestillinger:

Alle bestillinger til biblioteket kan gjøres i Oria. Det gjelder bøker vi har tilgjengelig i hyllene og som kan hentes via take-away-ordningen.

Men også bøker og annet materiale man ønsker universitetsbiblioteket skal låne inn fra andre bibliotek eller kjøpe.

Fjernlån:

De fleste bibliotek i Norden har ikke startet opp med utlån og forsendelse av bøker bibliotek imellom enda.

Biblioteket har derfor mange bestillinger liggende, som vi ikke kan behandle ennå, men nå åpner Nasjonalbibliotekets depotbibliotek opp for mottak av bestillinger.

Det digitale bibliotek:

Vi minner om alle de digitale løsninger som finnes ved søk i ORIA og andre databaser som biblioteket har tilgang til. Men husk at VPN til universitetets nettverk kreves for tilgang.

Nasjonalbiblioteket tilbyr også digital tilgang til norske bøker med Feide-pålogging: www.nb.no/utvidet-tilgang/

Aviskassa som også er bok-retur-kasse og bibliotektralla på plass ved hovedinngangen på Campus Kristiansand. (Foto: Lone Bak)