Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Metochi studiesenter feirer 30 år

I 2023 er det 30 år siden klosterannekset Metochi ble tatt i bruk som studiesenter for UiA. Det skal markeres og feires med ulike arrangementer på Lesvos i juni.

illustrasjon av jubileet

Siden 1993 har Metochi vært et studiesenter for UiA. Metochi er et klosteranneks tilknyttet det kjente Limonosklosteret på øya Lesvos i Egeerhavet, og ble grunnlagt på 1500-tallet. I nyere tid ble det restaurert for studie- og kursvirksomhet. 

30-årsjubileet skal markeres i uke 24 i juni. Programmet for jubileumsuka vil bli klart i løpet av januar, men her er noen smakebiter:

  • Torsdag 15. og fredag 16. juni arrangeres jubileumsseminaret med temaet: «Demokrati og medborgerskap». Bidragsytere er blant annet Nina Burleigh, Georgios Tyrikos og Stian Bromark i tillegg til bidragsytere fra UiA og University of the Aegean. 
  • Lørdag 18. juni: Jubileumsfest med musikk og festtaler, mat og drikke.

Det vil også tilbys flere felles utflukter, fotturer, utstilling og bokpresentasjon i løpet av jubileumsuka.

Praktisk info

Det er et begrenset antall overnattingsplasser på Metochi, men vi vil kunne foreslå alternative bosteder. Alle arrangementer og måltider i forbindelse med disse dekkes av jubileet, reise og opphold dekkes av den enkelte.

Apollo flyr direkte Oslo-Mytilene (MJT) på søndager. Det finnes også daglige ruteflyforbindelse via Athen.Her finner du mer info om reiser til Metochi

For informasjon og påmelding vennligst kontakt Kari Grødum.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til feiringen. Følg med på arrangementet for oppdateringer.