Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Meteren er borte, men smitten består

Endelig tilbake til normalen! UiA følger opp når regjeringen lar oss gå tilbake til å leve som normalt fra lørdag klokken 16:00. Men helt som før blir det ikke med en gang, selv om det ikke er opprettet lokale regler.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- GLEDER OSS: Jus-studentene Sandra Hauge Gjethammer, William Sibbern og Akraman Rasukhanov ser fram til at meteren forsvinner og normalt samvær både i studiesituasjonen og sosialt.

- GLEDER OSS: Jus-studentene Sandra Hauge Gjethammer, William Sibbern og Akraman Rasukhanov ser fram til at meteren forsvinner og normalt samvær både i studiesituasjonen og sosialt.

UiA ber fremdeles om at de som får påvist korona, og dermed skal i isolasjon, tar kontakt med beredskapsledelsen på beredskapstelefonen 3814 2000.  På denne måten kan UiA bidra til å informere medstudentene om at de må være obs på symptomer, og ha lav terskel for å teste seg.

Følger alle opp dette, kan vi unngå at UiA får en smitteoppblomstring med risiko for lokale innstramminger.

En god måte å unngå smitte på er også å fortsette med de generelle smittevernreglene – ikke minst nå som den vanlige influensasesongen kommer. Og så har det jo vært fint å slippe forkjølelser og andre lett smittbare sykdommer slik de fleste av oss har gjort det siste halvannet året.

Se også regjeringens pressemelding om returen til normal-tilstand

Praktiske endringer

QR-merking for smittesporing er nå historie, men QR-registrering av frammøte ved obligatorisk undervisning, gjelder fortsatt.

Merkingen av godkjente arbeidsplasser er også historie, og vil bli fjernet utover høsten.

Møterom – avstandsbegrensningene er fjernet. Møterommene er tilbake til normal kapasitet.

Arbeidsplass: Normalsituasjonen er nå tilbake, og hovedregelen er derfor arbeid fra campus. Unntaket er om du har sykdomssymptomer. I slike tilfeller skal du jobbe hjemmefra. Den ansatte skal i så fall gi beskjed til nærmeste leder.

Undervisningen fortsetter som planlagt

- Timeplanen står uendret ut høstsemesteret, og det samme gjør gjennomføring av eksamen. Vi endrer ikke på det nå, sier Marlene Romme Mørch, seksjonssjef i Seksjon for studieadministrative tjenester i Utdanningsavdelingen.

Auditoriene åpner. Endringen vil være at siden meteren forsvinner, vil det bli plass til langt flere i klasserom og auditorier, slik at flere kan følge forelesningene fysisk om de vil. Det digitale tilbudet blir opprettholdt.

Studentene ved UiA har allerede et tilbud om at 80 prosent av den totale undervisningen er fysisk. Bare 20 prosent av den totale undervisningen ved UiA er heldigital.

De som har forelesninger i eksterne lokaler vil fortsette med det ut høstsemesteret. I vårsemesteret vil ikke UiA leie eksterne lokaler lenger, slik at forelesningene blir flyttet inn på campus både i Grimstad og Kristiansand.

Eksamen som planlagt

Forelesere har planlagt eksamen etter hvordan undervisningen er lagt opp i høstsemesteret, så det blir ikke gjort endringer. Studentene kan se vurderingsformen i studentweb. Der står det om eksamen blir digital eller fysisk.

- Ved å følge eksamensplanen som planlagt er vi best forutsigbare både for studenter og forelesere, sier Marlene Romme Mørch.

Eksamensperioden starter mandag 22. november.

Arrangementer og aktiviteter

Interne seminarer og sosiale aktiviteter har i det store og hele allerede fått grønt lys ved UiA.

Undervisningen har første prioritet.  Hvis en konferanse innebærer at undervisning må flyttes eller avlyses, kan ikke konferansen gjennomføres.

Test-teltene står ut neste uke

UiA har besluttet at test-teltene på både Campus Kristiansand og Campus Grimstad blir stående i uke 39, det vil si til 1. oktober.

Reiser til utlandet

Mange kjenner nok reiselysten boble, til konferanser og i andre sammenhenger. UiA har ikke særregler for reiser, så her gjelder de generelle reiserådene for Norge.

Det er viktig å følge regjeringens reiseråd. Regjeringen har også laget appen «Reiseklar», som samler nyttig informasjon, og også inneholder reiseregistrering, slik regjeringen anbefaler.