Mer enn 150 internasjonale studenter skal studere ved UiA i vår

Studentene sitter i karantene ved ulike hoteller i Kristiansand. Universitetet i Agder (UiA) og Kristiansand kommune dekker karanteneoppholdet.

Internasjonale studenter ankommer Kristiansand lufthavn, Kjevik
Internasjonale studenter ankommer Kristiansand lufthavn, Kjevik. Den første gruppen kom 29. Desember, men flertallet ventes å komme innen midten av januar.

– Det å reise og flytte til et annet land midt under pandemien er utfordrende. Men vi har fått den hjelpen vi trenger, og jeg gleder meg til å starte på studiet ved UiA, sier musikkindustristudent Adam Chimmanee fra Thailand.

Chimmanee er en av de internasjonale studentene som kom til Agder for å studere ved UiA dette semesteret. Mange av dem er utvekslingsstudenter, men det er også en håndfull gradsstudenter som måtte utsette oppstarten i august på grunn av koronapandemien.

Studentene kommer fra 24 ulike land, de fleste fra Europa, men også fra Sør-Korea, USA, Kanada, Thailand og Taiwan.

Ankomst Kristiansand

På grunn av reiserestriksjonene ankom studentene til ulike tidspunkt og ved hjelp av forskjellige transportmidler. Den første gruppen ankom 29. desember, men størstedelen forventes å komme den andre uken i januar.

Studentene fikk en velkomstpakke fra UiA. (Foto: Adam Chimmanee)

– Vi kunne møte de fleste studentene på flyplassen, noe som var veldig positivt. De virket veldig glad for å komme frem og det var fantastisk å endelig kunne ønske dem velkommen, sier Elisabeth Balchen Grant, internasjonal koordinator ved UiAs internasjonale kontor.

UiA arrangerte buss for studentene som tok dem direkte fra flyplassen til karantenehotellene Comfort Hotell og Clarion Ernst hvor de vil være i ti dager.

– De som ankommer senere har fått informasjon om lokale busser og hvordan de kan laste ned en app for å kjøpe billetter på mobilen, sier Balchen Grant.

Obligatorisk karanteneopphold

Mens de er i karantene har ikke studentene anledning til å være sammen, men de kan treffes for å gå på tur, i byen eller ute i naturen, og må da følge de lokale retningslinjene til Kristiansand kommune.

Når 10 dager har gått, får studentene nøkkel til stedene de skal bo mens de studerer ved UiA.

– Vi har gitt studentene informasjon for å hjelpe dem med bosted og organisere flytting, sier Alisha Mahtani-Williams, konsulent ved Internasjonalt kontor på UiA.

En annerledes oppstartuke

På grunn av karanteneregler og de nye korona-retningslinjene, pålagt av regjeringen og innført ved UiA 4. januar, vil alle møter, samlinger og undervisning foregå på digitale plattformer, i hvert fall frem til 19. januar.

6. januar deltok studentene på et digitalt velkomstmøte med rektor på Zoom. Det meste av den digitale undervisningen startet også opp samme dag.

Internasjonalt kontor ved UiA, sammen med organisasjoner som Internasjonal studentunion (ISU) , Erasmus studentnettverk (ESN), studentpresten og fakultetene, har også lagt opp til ulike digitale arrangementer som kaffetreff, virtuelle museumsbesøk, konserter og quizer, som alle vil finne sted i løpet av de to første ukene av semesteret.

Alle møter, samlinger og undervisning vil være digitale i hvert fall frem til 19. januar.

Les mer om aktiviteter for internasjonale studenter i karantene

Tett oppfølging

Gitt dagens situasjon og det store antallet internasjonale studenter som har kommet, er UiA og andre organisasjoner i konstant dialog med studentene, hotellene og Kristiansand kommune for å kunne tilby individuell hjelp.

– Vi har en Facebook-gruppe som har vist seg å være veldig nyttig og en bra måte å kommunisere på. Men vi holder dem også oppdatert ved hjelp av WhatsApp og epost for å forsikre oss om at vi når alle. Vi har også fått mange telefoner, siden mange av utfordringene må løses raskt, sier Grant.