Med i Talentjakten

Universitetet i Agder har mer enn 100 ulike studiemuligheter på bachelor- og masternivå. – UiA var midt i blinken for meg, sier masterstudent Kingsley Dankwah. Han er en av 20 deltakere i årets «Talentjakten».

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kingsley Dankwah

Masterstudent Kingsley Dankwah er en av 20 deltakere i årets utgave av «Talentjakten».

Talentjakten har som mål å fremheve og utfordre Norges toppstudenter, med ekstra engasjement, driv og skaperkraft.

– Det var egentlig en tilfeldighet at jeg ble med, men jeg sendte inn en søknad og tenkte at det verste som kan skje er ingenting, så jeg hadde ikke noe å tape. Jeg er glad for å være med – det er en utrolig interessant og lærerik opplevelse. For meg er det viktig å alltid si ja og prøve å takle utfordringer man blir presentert. Det lærer man mye av. Som min far sier – «man må være i bevegelse for å snuble over noe», sier Dankwah.

I august i fjor begynte 27 år gamle Kingsley Dankwah på en master i industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk), og forteller at han vurderte flere alternativer før han valgte UiA.

– Jeg tok bachelorgrad på Høgskolen i Oslo og Akershus, men ønsket å ta masteren i litt roligere og mindre stressende omgivelser enn i hovedstaden. Jeg hadde flere muligheter, men da jeg kom over IndØk på UiA forstod jeg raskt at det var det riktige studiet og det riktige studiestedet for meg.

Campus Grimstad

Etablerte eget firma

I sitt andre år av bachelorstudiet, etablerte Dankwah agenturfirmaet My Alter Ego, hvor han importerer klær og tilbehør til norske butikker.

– Jeg og kameraten min var lei av det litt kjedelige utvalget i butikkene og valgte å gjøre noe med det selv. Driften av dette selskapet var en viktig faktor i mitt valg av IndØk-studiet. Jeg ønsket nemlig en bred kompetanse i stedet for å spisse meg inn mot ett enkelt fagområde, og det får jeg her.

IndØk-studiet på UiA gir blant annet fordypning innen bedriftsøkonomi, strategisk økonomistyring, ledelse av verdikjeder, innkjøp, prosjektledelse og risikostyring.

– Det er ikke tvil om at jeg vil dra stor nytte av dette studiet videre inn i arbeidslivet. Foreleserne er dyktige, og vi er en flott gjeng i klassen som alle er motiverte for å lære mer.

Engasjert student

Selv om studiene krever sitt, passer han på å finne tid til annet enn skole.

– Det finnes en rekke studentforeninger og arrangementer. Jeg er en type som ikke klarer å la være å involvere meg, og har allerede inntatt rollen som leder for linjeforeningen IndØk Sør, som sørger for møtepunkter og tett kontakt mellom studenter og bedrifter. Jeg er også medlem i Karrieredagen og har vært med på å starte Innovasjon UiA, et program som i samarbeid med DNB skal gi kapitalstøtte og veiledning til studenter med gode forretningsideer.

– Alle studentforeningene og aktivitetene skaper et godt samhold blant studentene her, og gjør det gøy å være student på UiA, sier Dankwah.