Gå til hovedinnhold

Masterkrav for PPU-studenter utsatt til 2019

Studenter uten mastergrad kan søke opptak ved praktisk-pedagogisk utdanning for allmennfag (PPU-A) til og med høsten 2018.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Illustrasjonsbilde av lærer og elever (Colourbox)

– Kravet om mastergrad for PPU-studenter er utsatt til 2019, sier studieleder Ingvild Ruhaven ved UiAs avdeling for lærerutdanning.

Hun minner likevel om at søkere med mastergrad rangeres foran bachelorkandidater ved opptak til studiet.

Ingvild Ruhaven, studieleder ved UiAs avdeling for lærerutdanning.

– UiA har 400-600 søkere til dette studiet og tar inn rundt 60 studenter hvert år, og studenter med mastergrad går foran bachelorkandidatene, sier Ruhaven.

I år er det over 600 søkere til PPU-studiet ved UiA.

– Søkermengden er stor fordi mange nok har trodd det er siste høsten før masterkravet slår inn, og fordi situasjonen på arbeidsmarkedet er krevende, sier Ruhaven.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sier i en pressemelding at kravet om mastergrad er utsatt på grunn av store omstillinger i arbeidslivet. Departementet forventer at flere ønsker å utdanne seg til andre yrker, og vil gjøre det lettere å komme inn på PPU i en overgangsfase.

PPU-A tilbys som ettårig heltidsstudium ved UiA. Sammen med andre fagstudier kvalifiserer studiet til undervisningsjobb på ungdomsskole og videregående skole.

Idrettsfag og kunstfag er unntatt for reglene om å ha mastergrad før de søker opptak til PPU-studier, unntaket gjelder også etter 2019.