Må legge ned Pir 6

Studentsamskipnaden i Agder (SiA) legger ned driften ved Pir 6 - studentmøtestedet i Kvadraturen i Kristiansand - ved slutten av vårsemesteret.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pir 6 - studentmøtested i Kvadraturen, Kristiansand.
Pir 6 gikk med mer enn tre millioner i underskudd i 2013, og blir derfor lagt ned.

Årsaken er at Pir 6 gikk med mer enn tre millioner kroner i underskudd i 2013, framgår det av en pressemelding fra SiA.

"Det er prøvd flere tiltak det siste året, og det er lagt ned betydelig arbeidsinnsats av engasjerte medarbeidere. Nevnes kan etablering av samarbeid med TrashPop, standup- og forfatterkvelder, faste jam-kvelder, fotballvisninger samt omlegging fra kun frivillig basert drift til avlønning av personalet.

Disse tiltakene har resultert i god økning i aktivitet, men ikke i tilstrekkelig omfang.

Styret for SiA har derfor kommet til at tiden er moden for å legge ned driften, slik at fremtidige tap kan unngås.

SiA har gjennom mange år satset mye på sosiale og kulturelle tiltak for studenter. Dette som ledd i en strategi for å være med og utvikle en attraktiv studiedestinasjon. Denne strategien ligger fast, og vi vil i tiden fremover vurdere hvilke muligheter som åpner seg etter at Pir 6 er lagt ned.

Vi er opptatt av utvikling av universitetsbyen og vil fortsette å skape konsepter som knytter studentene opp mot sentrum," heter det i pressemeldingen.