Lyser ut UiAs utdanningspris 2015

Studenter, ansatte og enheter ved UiA kan nå foreslå kandidater til UiAs utdanningspris. Den er universitetsstyrets heder til en eller flere som gjør en skikkelig innsats for å skape et godt læringsmiljø og/eller løfte studiekvaliteten. Prisen er på 100.000 kroner.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jørn Eivind Schau får Utdanningsprisen 2014 overrakt av viserektor for utdanning, studiekvalitet og læringsmiljø Marit Aamodt Nielsen under UiA-dagen, de UiA-ansattes årsfest. (Alle foto: Jan Arve Olsen)

Fristen for å sende inn forslag er 15. mars.

I 2014 fikk Jørn Schau prisen. Han er førstelektor ved Institutt for musikk – klassisk og musikkpedagogikk – og her er en skildring av UiAs fløytemiljø:

Her følger utlysingsteksten:

UTLYSNING: UTDANNINGSPRISEN VED UNIVERSITETET I AGDER 2015

Utdanningsprisen har som formål å gi anerkjennelse til en enhet, et miljø eller en enkeltperson ved universitetet som har gjort en markert og dokumenterbar innsats for å utvikle læringsmiljø og/eller studiekvalitet. Læringsmiljø omhandler fysiske og psykososiale forhold. Studiekvalitet omhandler faglig og pedagogisk aktivitet. Prisen skal oppfattes som en tydelig påskjønnelse til arbeid som bidrar til nyskaping og utvikling.

Det er lagt opp til en prosess i to faser:

1. Nominasjon
    Studenter, ansatte og enheter ved universitetet kan nominere kandidater til prisen. Det er utarbeidet et eget nominasjonsskjema. Begrunnelse for nominasjonen skal være på maks 3 sider. Prisutvalget, oppnevnt av rektor, vurderer de nominerte kandidatene og inviterer inntil fem av kandidatene til videre konkurranse.
  2. Konkurranse
    Inntil fem av de nominerte kandidatene inviteres til videre konkurranse. I konkurransen må kandidatene legge fram dokumentasjon som demonstrerer nyskapende utviklingsarbeid knyttet til læringsmiljø og/eller studiekvalitet og resultatene av dette arbeidet. Det er utarbeidet en veiledning til kandidater som prisutvalget har invitert til konkurransen om prisen. På bakgrunn av framlagt dokumentasjon innstiller prisutvalget én kandidat som vinner av prisen.

Utdanningsprisen tildeles av universitetets styre.

Prisen er på kr. 100.000.

FRIST FOR NOMINASJON AV KANDIDATER: 15. MARS 2015

Forslag sendes til Studiesekretariatet v/Anne Marie Sundberg

Klikk inn til mer informasjon om utdanningsprisen