Lørdag starter Forskningsdagene

I to uker til ende vises det nå glimt fra vitenskapens verden til store og små over hele Agder. Først ute er Forskningstorget i Arendal og Lørdagsuniversitetet i Kristiansand, begge lørdag 15. september.

Forskningsdagene - illustrasjonsbilde med jente iført VR-briller på torget i Arendal-940

- Dette blir veldig moro. Som ved tidligere Forskningsdager er målet å vise fram hva vi gjør til et litt annerledes publikum enn vi kanskje når til vanlig. Derfor er en rekke aktiviteter lagt ut til der folk er, i en god blanding med arrangementer der vi inviterer publikum inn til oss, sier informasjonssjef Jan Arve Olsen i Kommunikasjonsavdelingen, som er prosjektleder for Forskningsdagene ved UiA i år.

Forskningsdagene logo

Forskningstorg i Arendal

Forskningstorget i Arendal markerer åpningen på årets forskningsdager, på formiddagen lørdag 15. september. Det er 10. året på rad forskningstorget i Arendal arrangeres midt i sentrum, der forskere barn og unge glimt fra forskningens verden.

- Det blir demonstrasjon av VR-briller, spennende naturutstillinger, innblikk i havets mysterier og mye mer! Det er bare å komme, sier Jan Arve Olsen.

I tilegg til UiA, deltar også KUBEN museum og arkiv, Vitensenteret, Sørlandet sykehus, Arendal Bibliotek, Tekna/Teknova og Havforskningsinstituttet i Arendal denne dagen.

Falske dødehavsruller i Kristiansand

Utpå dagen, kl. 13.00, fortsetter forskningsdagene i Kristiansand. Da går høstens aller første forelesning i det nye Lørdagsuniversitet av stabelen på nyoppussede Teateret, tidligere Agder teater. Temaet er historien bak 70 falske dødehavsruller som blant andre professor Årstein Justnes ved Fakultet for humaniora og pedagogikk har vært med på å avsløre.

- I det hele tatt har vi forsøkt å sette sammen et allsidig program som dekker hele Agder og som viser mange og spennende glimt fra forskningens og vitenskapens verden. Jeg vil derfor oppfordre alle til å bli med på ett eller flere av arrangementene de neste 14 dagene, sier Jan Arve Olsen.

På programmet står disse aktivitetene:

Forskningsdagene i Agder arrangeres ikke bare av UiA, en rekke andre er også med. Blant dem Vitensenteret, Sørlandet sykehus, Havforskningsinstituttet i Flødevigen, Tekna, Teknova og IKAVA.

Forskningsdagene banner