Lørdag er nysgjerrighetenes dag - Universitetet i Agder

Lørdag er nysgjerrighetenes dag

Lørdag er det Forskningstorg på Øvre Torv i Kristiansand. Prøv VR-briller, undersøk svartelistede planter og se hvordan flåtten lever!

UNGE FORSKERE: Lørdag er det full fart og forskning i fokus på Øvre Torv i Kristiansand.

Når: Lørdag 23. september, kl. 11-15
Hvor: Øvre Torg i Kristiansand

Forskningsdagene  Agder - logo

PRØV VR-BRILLER: Har du ikke forsøkt dem før, kan du det nå til lørdag. Her fra forskningstorget i Arendal forrige helg.

I alt deltar universitetet og kompetansevirksomheter i Agder på forskningstorget med 14 boder. Av aktivitetene det bys på nevner vi:

• Grimstad-studentene stiller med sitt Formula-racerbilprosjekt
  • Fakultet for teknologi og realfag har med seg VR-briller som du kan teste
  • Fakultet for helse- og idrettsvitenskap lar deg prøve ulike typer sykler som brukes i deres prosjekt Fra biler til sykler – alternativ til bil for foreldre
  • Fakultet for humaniora og pedagogikk forteller om norske dialekter og har spennende konkurranser med premier
  • Kom og lek med Vitensenteret og NITO, eksperimenter med ulike energiformer
  • Teknova stiller med en 250 kg tung helt utrolig sandboks som barn og voksne kan leke i.
  • Naturmuseet og botanisk hage ved UiA, presenterer svartelistede planter. Hvilke er det og hva gjør vi med disse?
  • Sørlandet Sykehus har flere tema, som Hvordan vi håndtere vi skader i ryggen ved ulykker? Og Flott-forskningen. Se hvor og hvordan flåtten lever.
  • Clencore Nikkelverk representerer prosessindustrien i regionen.
  • Fakultet for helse- og idrettsvitenskap presenterer prosjekter innenfor helse og omsorg.
  • Fakultet for kunstfag demonstrere prosjektet MYMascine – der barn kan skape og realisere egne drømmemaskiner.
    Jango Nilsen - portrett.

Jango Nilsen

De spiller også konsert på scenen på torvet, med Jango Nilsen/Beat Penta (bildet),

• og trommebandet Bom-Bom-Patruljen marsjerer rundt i Markens gate.

Utescenen kl 13.00 – 13.45

• Bom Bom Patruljen

Trommeslagere ved Institutt for rytmisk musikk under ledelse av professor Bruce Rasmussen.

• Beat Penta

Et ensemble som forsker på utøving av musikk der rytmikkens grunnpuls i hovedsak er delt inn i fem.

Medvirkende:

Jan Inge Nilsen - Trommer

Øystein Heide Aadland - Tangentinstrumenter

Torbjørn Tveit - Bass

+ venner

Prosjektleder: Jan Inge Nilsen - Stipendiat ved Institutt for utøvende rytmisk musikk

Hos Naboen kl 15.30 – 17.00   (fri entre) Se egen arrangementsomtale:

• Dualistic.

Pianotrio, med doble basstrommer og elbass med vreng. Med andre ord ganske «rocka».

• Prosjekt Erik Kimestad/Hilmar Thordarson

Musikken er et samarbeid mellom elektronisk komposisjonsmusikk og akustisk improvisasjonsmusikk.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Foruten UiA deltar også Sørlandets Sykehus HF, Vitensenteret Sørlandet, NITO, Teknova, Tekna, og Glencore Nikkelverk på bodene.

Mer om forskningsdagene i Agder? Sjekk http://www.uia/forskning/forskningsdagene/no og https://www.facebook.com/uiagder

-----------------------------------------------------------------------

Forskningsdagene er en årlig viten-festival som setter forskning og vitenskap i fokus. Har er noen bilder fra tidligere år:

Forskningstorg tidligere år - gutt på energisykkel.
Forskningstorg tidligere år - Tonje Sørsdalen og Kim Halvorsen fra Havforskninghsinstituttet og UiA.
Forskningstorg tidligere år.