Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Lilletunforelesningen: - Umoralsk flyktningedebatt

- I Jons verden kunne det ikke være et Soria uten Moria, sier Tomm Kristiansen i årets Lilletunforelesning, med henvisning til hva han tror at Jon Lilletun selv ville ment om dagens flyktningesituasjon.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tomm Kristiansen var hovedtaler under årets Lilletunforelesning.

Tomm Kristiansen holdt Lilletunforelesningen 2020.

Tomm Kristiansen

Tomm Kristiansen

Den kjente journalisten og korrespondenten Tomm Kristiansen var hovedtaler under årets Lilletunforelesning, et arrangement hvert annet år i regi av Universitetet i Agder, en institusjon Lilletun arbeidet aktivt for å realisere. 

På flukt i verden med stengte grenser var tittelen for arrangementet i år, og Kristiansen tok fram hvordan Norge forholder seg til flyktninger, historisk sett og fram til i dag.

- I striden om hvor mange som skal få sin søknad behandlet høres det ut som vi kan bestemme det selv. Etter FNs flyktningkonvensjon har enhver flyktning rett til å få sin søknad behandlet. Deler av vår flyktningedebatt er derfor unødvendig, uopplyst og grenseløst umoralsk, sier Kristiansen i foredraget som nå kan sees her.

Knut Arild Hareide var blant initiativtakerne til Lilletunforelesningen.

Knut Arild Hareide var blant initiativtakerne til Lilletunforelesningen.

Lilletunforelesningens nettside - med alle tidligere forelesninger på video - ligger også hele Tomm Kristiansens tale i tekstformat.

Her er Tomm Kristiansens tale med introduksjon av Knut Arild Hareide og Paul Leer Salvesen, samt panelsamtalen etter foredraget. Opptaket starter litt brått - de første par minuttene mangler på grunn av en teknisk feil.