Legger ut billetter til Forsker Grand Prix

Åtte doktorgradsstudenter fra UiA deltar i årets Forsker Grand Prix i Agder.  I dag legges publikumsbillettene til regionfinalen på Kick Scene i Kristiansand 24. september ut.

Deltakerne til Forsker Grand Prix, foto
KANDIDATENE: Øverst f.v.: Karl Olav Segrov Mortensen, Anita Øgård-Repål, Beate Goldschmidt-Gjerløw, Juan Diego Cardenas Cartagena, Kim Øvland, Lena Hansen Malnes, Nooria Yari, og Sinziana Rasca.

– Det blir utrolig spennende. Det er noen supre deltakere som er med i år, så forventningene til en flott aften er store, sier informasjonssjef Jan Arve Olsen i Kommunikasjonsavdelingen ved UiA, som er prosjektleder for årets Forsker Grand Prix i Agder.

Han forteller at Forsker Grand Prix er en del av de nasjonale Forskningsdagene. Det er en lidenskapelig, lystbetont og begivenhetsrik konkurranse hvor publikum risikerer å lære noe nytt og spennende.

MØT KANDIDATENE FRA AGDER HER!

Legger ut 55 billetter i dag

Regionfinalen for Agder går av stabelen 24. september, der åtte ph.d.-forskerne har fire minutter på seg til å engasjere deg med fortellingen om sin egen forskning. De fleste av universitetets fakulteter har kandidater med.

– Det er ingen lett oppgave, og disse modige forskerne fortjener både intens klapping, heiarop og positiv energi fra salen. Det blir moro – og lærerikt for alle, sier Olsen.

I alt legges det ut 55 gratis billetter/påmelding til årets Forsker Grand Prix i Agder i dag. Billettene er tilgjengelige etter førstemann-til -mølla-prinsippet fra klokken 12.00.

– Kick Scene har egentlig plass til mange flere, men smittevernreglene gjør at det er svært begrenset med plasser på et arrangement som dette, sier Jan Arve Olsen.

BILLETT – MELD DEG PÅ HER!

Publikum og fagdommere stemmer frem to kandidater som går videre til landsfinalen i Trondheim lørdag 26. september. Publikumsstemmene teller 50 prosent, så hver stemme teller!

I dommerpanelet sitter professor Frode Gallefoss, direktør i Forskningsenheten ved Sørlandet sykehus, kulturredaktør Karen Kristine Blågestad i Fædrelandsvennen, og skuespiller Lars Emil Nielsen ved bl.a. Kilden. Kari Byklum i kommunikasjonsbyrået aStory er kveldens konferansier.

Gjelder å være en god formidler

Informasjonssjefen fortellere at selv om konkurransekvelden i Kristiansand og finalen i Trondheim er mål i seg selv, ligger hovedgevinsten for deltakeren i et halvårig formidlingskurs om de åtte deltakerne gjennomfører før de går på scenen for alvor. I dette lærer de langt mer enn de fleste om hva som skal til for å bli en god fag-formidler, samt hvordan de kan formidle forskning og vitenskap på en god måte til et publikum utenfor fagkretsen sin.

– Siden mai har et fantastisk team undervist og veiledet kandidatene både på scenen og via zoom. Teamet består av seniorrådgiver Arne Martin Larsen og rådgiver Thomas Eikeland Fiskå fra Kommunikasjonsavdelingen, førstelektor Andreas Aase fra Fakultet for humaniora og pedagogikk, og førstelektor Ida Fugli fra Fakultet for kunstfag.

– Det er ikke bare-bare å presentere forskningen sin på en enkel, forståelig, interessant og underholdende måte. Jeg er imidlertid imponert over kandidatene så langt – og gleder meg til å se det ferdige showet! sier Jan Arve Olsen.