Lagde sunn mat på studentbudsjett

Sanitetsforeningens matkurs ga studentene gratis opplæring og trening i å lage sunn mat tilpasset et studentbudsjett.

Norske Kvinners Sanitetsforening arrangerte matlagingskurset for studenter.

- Det er hyggelig for studentene å ha mulighet til å knytte nye vennskap samtidig som de lager mat og nyter et godt måltid sammen, sier Eva-Lill Bjørklund fra Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS).

- Ikke bare fruktsalat

Høstens kurs var fullbooket med studenter som lagde varierte retter. Alt fra pizza, kyllingsuppe og pannestekt ørret til sjokoladekuler, mangosalat og frokostblanding ble laget på fire stasjoner med samarbeidende studenter. Dette er andre gang kurset arrangeres og de arrangementsansvarlige så seg godt fornøyd med at kurset både denne og forrige gang ble fylt opp.

- Ingen ting er bedre enn det. Vi så et behov for å gi unge borteboere en oppfriskning i matkunnskaper. På skolekjøkkenet i grunnskolen har de unge kanskje bare fått med seg hvordan man lager fruktsalat, så her ønsket vi å friske opp i kunnskapen om solide måltider laget fra bunnen av, sier Bjørklund.

Fokus på god og sunn mat

"Dig in" er et samarbeid mellom UiA og NKS som blant annet har resultert i en brosjyre med matinformasjon og oppskrifter for ungdom som har flyttet ut hjemmefra. Også her var fokuset på god og sunn mat som passer et studentbudsjett.

Norske Kvinners Sanitetsforening arrangerte matlagingskurset for studenter.

- Det er ikke så vanskelig som noen skal ha det til, sier Julie Nordlie, en av studentene som utarbeidet matbrosjyren for NKS. – En viktig del av ernæring er å være kritisk til hva vi leser. Her følger vi Helsedirektoratets forskning og anbefalinger.

Hun ser seg godt fornøyd med kurset men skulle gjerne ønske det var flere gutter som var interessert.

- Kurset passer for alle studenter som generelt er en gruppe med lite penger til å bruke på mat. I tillegg er det jo hyggelig å sitte sammen med noen og dele et godt måltid, sier hun.

Tekst & foto: Kristina Hoel