KUF-komitéen besøkte UiA

Kirke-, undervisnings- og forskningskomitéen på Stortinget besøkte UiA mandag, med formål å bli kjent med universitetet.

Rektor Torunn Lauvdal, fylkesmann i Aust-Agder Øystein Djupedal og leder av Stortingets Kirke-, undervisnings- og forskningskomité, Trond Giske (Ap) trives åpenbart i gata på Campus Grimstad.

KUF-komitéen ble nesten helt ny etter valget i fjor høst, og bruker nå tid på å bli kjent med universitets- og høyskole-Norge. Ferden går videre fra UiA til Stavanger og UiS tirsdag.

Her er presentasjonene for KUF-komitéen:

Kan pepperlaks toppet med rogn serveres mer delikat?

Ronny Adde og hans team i Kafe Kampus sørget for at KUF-komitéen og vertskapet kunne la både øyne og mage fryde seg.

Ugland-stuen er ikke det mest spennende møterommet - men til gjengjeld var det mye spenstig som KUF-komitéen fikk presentert av UiA-folket. Her er det rektor Torunn Lauvdal som drar gjennom UiAs utvikling fra 2007 til i dag, med små glimt fra HiA-historien helt tilbake til 1994. De4n gang hadde HiA 4 (fire) professorer. I dag er tallet 112. Resten av utviklingen er tilsvarende.

Komitéleder Trond Giske (Ap) er med i venstre billedkant, før den borgerlige siden overtar med komitéens nestleder Iselin Nybø (V) helt til venstre.Komitéleder Trond Giske (Ap) er med i venstre billedkant, før den borgerlige siden overtar med komitéens nestleder Iselin Nybø (V) helt til venstre. Naturligvis.

Komitéleder Trond Giske (Ap) - her med den politiske venstresiden på høyre hånd. Bare Anders Tyvand (KrF) nederst til høyre bryter den sosialistiske rekken. Helt til venstre på rekka sitter studentrepresentantene fra UiA - Tone Borg fra Avdeling for lærerutdanning og STA-leder Ruben Haugland. Nærmest studentene sitter KUF-komitéens sekretær Alice Braadland - som for øvrig også var komitésekretær da Øystein Djupedal satt der, fortalte han fornøyd.

Leder av Stortingets Kirke-, undervisnings- og forskningskomité, Trond Giske (Ap).

UiAs fagfolk ga KUF-komitéen innblikk i noe av forskningen som universitetet bidrar med til samfunnsdebatten, i tillegg til undervisningen som blir gitt til 11000 studenthoder. Ytterst til høyre sitter Randi Øverland, som var KUF-komitéens cicerone ved UiA-besøket.

UiA stilte med hele toppledelsen ved KUF-besøket. I tillegg til rektor Torunn Lauvdal og universitetsdirektør Tor A. Aagedal var fra venstre kommunikasjonsdirektør Pål Pedersen, assisterende universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen og viserektorene Marit Aamodt Nielsen og Dag G. Aasland til stede. Studentene var representert av Tine Borg og STA-leder Ruben Haugland.