0
Hopp til hovedinnhold

Kristin Wallevik blir ny leder av NORCE

Nåværende dekan ved Handelshøyskolen ved UiA, Kristin Wallevik, går av for å bli ny administrerende direktør i forskningsinstituttet NORCE. 

Krtistin Wallevik (Foto: UiA)

Kristin Wallevik (Foto: UiA)

Et enstemmig styre i NORCE besluttet onsdag 24. mars å tilsette Kristin Wallevik som ny toppleder. 

– Av og til kommer det muligheter man må gripe, og dette var en slik mulighet. Jeg ønsker å være med i den videre utviklingen av NORCE, til tross for at jeg trives meget godt ved UiA, sier Wallevik. 

Wallevik har vært dekan ved Handelshøyskolen ved UiA siden 2016 og kom da fra stillingen som administrerende direktør i Agderforskning, som ble en del av NORCE i en fusjon i 2018. Hun begynner i sin nye jobb 1. august. 

– Jeg har hatt veldig spennende år ved Handelshøyskolen med mange gøye og utfordrende oppgaver, men ikke minst så har jeg fått samarbeide med utrolig mange flotte mennesker, sier hun. 

Ønsker lykke til 

NORCE-styret vektla Walleviks gode kjennskap til sektoren og hennes internasjonale erfaring. Nå går UiA i gang med å finne Walleviks erstatter. 

– Vi er veldig stolte over at Kristin Wallevik er blitt ansatt som øverste leder på NORCE.  Hun har gjort en fantastisk jobb som dekan, og det blir utfordrende å finne noen som skal fylle hennes sko. Vi ønsker henne lykke til i den nye jobben, og ser frem til å samarbeide med Kristin i hennes nye rolle, sier rektor Sunniva Whittaker. 

 

Om NORCE 

NORCE Norwegian Research Centre AS er et forskningsinstitutt som leverer forskning og innovasjon innen energi, helse, klima, miljø, samfunn og teknologi. Instituttet har over 700 ansatte i ti norske byer. UiA er ett av fire universiteter som sammen med andre aktører eier instituttet.