Kraftig vekst i publikasjonspoeng

568,3 publikasjonspoeng – opp 23,6 prosent - er det offisielle registrerte tallet for UiA i den offisielle statistikken som ble offentliggjort 1. april.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veksten i publisering av vitenskapelige bøker og artikler har vært formidabel ved UiA.

Det betyr kraftig vekst for UiA, opp fra fjorårets 459,9 poeng. I rene tall er økningen 108,4 publikasjonspoeng, i prosent er veksten 23,6 poeng, viser tallene fra Database for statistikk om høgre utdanning (DBH).

Rektor Torunn Lauvdal er strålende fornøyd med tallene: "Det er all grunn til å hilse de ansatte på UiA og gratulere med oppnådde publiseringspoeng! En utrolig gledelig oppgang! Vi er allerede langt over målet i strategiplanen, og vi drar fra de andre nye universitetene", skriver hun i en hilsen til UiAs ansatte via dekanene.

Oppfyller strategi-mål

- Dette er en gledelig utvikling. Vi har nå mer enn oppfylt det som var målet for 2015, nemlig en fordobling fra 2008. Det er et uttrykk for at vi er godt i gang med å utvikle en kultur for tellende publiseringer i stadig flere av våre fagmiljøer, sier viserektor for forskning, formidling og nyskaping, Dag G. Aasland med et bredt smil.

I UiAs strategiplan 2010 – 2015 er ett av målene at «UiA har fordoblet sin vitenskapelige publisering i forhold til 2008, til 520 publiseringspoeng». Det målet er innfridd og vel så det med årets resultat.

Viserektor for forskning, formidling og nyskaping Dag Gjerløw Aasland.

Oppmerksomhet på nivå 2-publisering

- Oversikten viser oss også at vi ligger etter de andre universitetene når det gjelder nivå 2. Delvis skyldes nok det vår faglige profil, men vi kan sikkert klare å klatre litt oppover her ved å ha en større oppmerksomhet mot hvilke tidsskrifter og forlag som er med, sier Aasland.

Eneste malurt i begeret er altså at andelen publisering på nivå 2 – den akademisk mest prestisjefylte kategorien der grunnforskning utgjør en stor del – fremdeles er lav, med 11,3 prosent av publiseringspoengene. Rett nok er det vekst fra 2012, men andelen på nivå 2 kan godt vokse mer.

Se statistikken for hele UH-sektoren på DBHs nettsted

Fusjonsaktuelle Høgskolen i Telemark scorer for øvrig 149,9 publikasjonspoeng, med en nivå 2-andel på 11,5 prosent i 2013. I publikasjonstall er veksten på 25,7 poeng fra 124,2 – i prosent utgjør det 20,7. Fra 2011 til 2012 var veksten i publikasjonspoeng for øvrig på 43,1 prosent for HiT.