Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

ISCRAM - Verdenskonferanse for krisehåndtering

I pinsen og fram til og med onsdag 27. mai er UiA vertskap for ISCRAM 2015, en årlig konferanse for forskere som arbeider for å gjøre krisehåndteringen bedre ved store katastrofer gjennom bruk av datasystemer – gjerne via mobil kommunikasjon.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilde av Campus Kristiansand, UiA

- Det gjelder å være forberedt på det uventede, er ISCRAM-konferansens overskrift.

ISCRAM står for «Information Systems for Crisis Response and Management”, og dette er den 12. årlige konferansen.

Grenseløse katastrofer

- Katastrofer bryr seg ikke om grenser eller barrierer mellom organisasjoner. Derfor må systemer som skal hjelpe katastrofehåndtering være uavhengige av grenser og andre barrierer, heter det i konferanseinnbydelsen.

De siste årene har ISCRAM vært arrangert i Pennsylvania State, USA (2014), Baden-Baden, Tyskland (2013), Vancouver, Canada (2012), Lisboa, Portugal (2011) og Seattle, USA (2010). I tillegg til årskonferansene er det årlig en rekke arrangementer over hele verden, blant dem regionale ISCRAM-arrangementer.

Jordskjelv, tsunamier, flodbølger, oversvømmelser, vulkanutbrudd, skred – verden opplever stadig enorme katastrofer som får voldsomme konsekvenser – og en viktig årsak til at det blir riktig ille er mangel på informasjon og oversikt når katastrofen er et faktum.

Etter som kommunikasjonen blir bedre og raskere, er det mulig å skaffe seg bedre overblikk for de som skal lede redningsarbeidet i de prioriteringene de må gjøre.

Krisesenter ved UiA

Ved UiA arbeider CIEM - Centre for Integrated Emergency Management (Senter for krisehåndtering) med krisehåndtering - (se også dette nettstedet:). CIEM er ett av UiAs satsningsområder, basert blant annet på UiAs miljøer for mobil kommunikasjon og informasjonssikkerhet. CIEM ledes av professor Ole Christoffer Granmo, og består av mer enn 20 forskere.

Konferanseledelsen:

Konferansen blir ledet av professor Bjørn Erik Munkvold og førsteamanuensis Tina Comes, begge fra CIEM – Senter for krisehåndtering ved UiA.

ISCRAM 2015 – konferansens nettsted: