Inviterer til racerbil-eventyr

Studentforeningen Align Racing UiA inviterer til et fartsfylt prosjekt. De skal lage en racerbil og konkurrere på Silverstone-banen i England. Se video fra kick-off her!

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bil fra Universitetet i Stavanger utstilt.

Se video fra kick-off på Bluebox på Campus Grimstad her!

Andreas Wæhle, prosjektleder i den nystartede studentforeningen Align Racing UiA, har store forventninger.

– Vi ønsker å skape en kultur for tverrfaglig samarbeid mellom studenter på tvers av linjer og fakulteter. Det skal være en sosial arena der studentene kan sette teori ut i praksis, bli kjent med aktører i næringslivet samt bidra til å promotere UiA, sier Wæhle.

Internasjonalt stevne i 2018

Fra venstre: Designingeniør Kristoffer Hesselberg, prosjektleder Andreas Wæhle og leder for motor og drivverk, Sigurd Tollevik

Målet er altså å konstruere, designe og bygge en fullskala formelbil som studentene skal delta i race med. Det internasjonale stevnet Formula Student UK går av stabelen på Silverstone-banen i England i juli 2018. Over 100 lag fra hele verden deltar i konkurransen, som består av en teoretisk og en praktisk del.

– Vi tar sikte på at vi vil involvere circa 60 studenter fra begge Campusene i prosjektet. Disse skal bidra med sin kompetanse innen økonomi, markedsføring, multimedia, entreprenørskap og ingeniørkunnskaper, sier Wæhle.

Får besøk fra NTNU og UiS

Til onsdagens kick-off kommer Sigbjørn Eriksrud som startet opp Norges første Formula Student- team, Revolve NTNU, og som siden har jobbet som ingeniør for Petter Solberg WRC. I tillegg kommer Magne Årdal fra studentforeningen ION Racing ved Universitetet i Stavanger, som tar med seg en av sine racerbiler til Grimstad.

Prosjektet har hittil fått faglig støtte fra Handelshøyskolen ved UiA samt finansiell og faglig støtte fra Fakultet for teknologi og realfag ved Campus Grimstad.

Hele prosjektledelsen for Align Racing UiA. Neste år skal deres bil kjøre på Silverstone-banen.