Inviterer til "Norge på nytt"

Digitalisering og nye kontakter står i sentrum når økonomistudentene på UiA inviterer bedrifter og forskere til en egen nærings- og nettverkskonferanse i Kristiansand 14. mars.

Studentforeningen Mercurius´ konferanseutvalgFra venstre: Iselin Refsland Kjønnø, Silje Jasmin Grindheim, Ole Kristian Blomberg, Andreas Langenes Olsen, Maciej Lars Bielecki (leder), Kari Lise Dahl, Oda Tuntland Melby, Nina Kittelstad, Malin Meland, Sigurd Anker Olsen og Ola Gudevold (foto).

NYTT NORGE: Det er konferanseutvalget til studentforeningen Mercurius som arrangerer Norge på nytt-konferansen. Fra venstre: Iselin Refsland Kjønnø, Silje Jasmin Grindheim, Ole Kristian Blomberg, Andreas Langenes Olsen, Maciej Lars Bielecki (leder), Kari Lise Dahl, Oda Tuntland Melby, Nina Kittelstad, Malin Meland, Sigurd Anker Olsen og Ola Gudevold. (Foto: Jan Arve Olsen).

- Vi knytter næringslivet og akademia tettere sammen, sier konferanseleder og økonomistudent Maciej Lars Bielecki (bildet) ved Handelshøyskolen ved UiA.

Maciej Lars Bielecki, portrettfoto

-  Gjennom en innholdsrik og spennende dag lager vi en møteplass der studenter, bedriftsledere og forskere får en unik mulighet til å hygge seg, lære noe nytt og skape verdifulle kontakter på tvers av bransjer og studier. Vi skaper en arena der kunnskap, ideer og erfaring utveksles. Det blir kjempespennende!

Se konferansens facebookside

Søkelys på skyen

Digitalisering er tema på den årlige næringslivskonferansen til økonomistudentene.

- Dette er et svært aktuelt og interessant område for fremtidige arbeidstakere, samt de som allerede er kommet seg ut i arbeidslivet.  Og for oss som er studenter nå. Tittel på konferansen, "Hva har du i skyen din?", gjenspeiler de spennende aspektene ved digitalisering som vi ønsker å utforske denne dagen, sier Maciej Lars Bielecki.

Standopp-komiker er konferansier

På konferansen vil det være flere kjente fjes, lover konferanselederen, samt dyktige personer med faglig tyngde i emnet. De bidrar med inspirerende foredrag og en god dose underholdning.

- Det gjenstår ennå noen detaljer i programmet. Men jeg kan røpe at stand-up-komikeren Hans Morten Hansen er konferansier. Han er kjent fra blant annet sin rolle som naboen Rolf Gullestad i NRKs situasjonskomedie Side om side, og den sure byråkraten Finn i filmen Trolljegeren. Det tror jeg blir kjempebra!

Se Youtube-innslag med Hans Morten Hansen.

Robot, opera og mingleskole

På det faglige plan fremhever Maciej Lars Bielecki Eirik Norman Hansen og roboten Pepper, som holder et av foredragene. Eirik Norman Hansen er CEO i itch design i Norge og har lang erfaring som rådgiver innen forretningsutvikling, digital strategi, kommunikasjon og sosiale medier. Sammen med Pepper skal han snakke om både roboter og fremtiden – blant annet.

Eirik Norman Hansen og roboten Pepper (skjermdump fra videopresentasjon)

NY TEKNOLOGI: Eirik Norman Hansen og roboten Pepper kommer. (Skjermdump).

Studentene har også fått Øyvind Stensby, SAP-leder i IT-konsulentselskapet Ciber Norge, til å komme Han holder foredraget «Kunst vs. struktur. Digitalisering av Den norske opera og ballett». Også idemakeren, gründeren og motivatoren Kjetil Kristoffersen kommer – han står for dagens siste innslag som er et motivasjonsforedrag.

Se innslag om fremtidens teknologi og ledelse på Youtube her.

Mingleskole for studenter

- Nytt i år er også at vi har satt av tid til «Mingleskolen» og flere minglepauser. Det betyr at studentene som er med får en innføring i hvordan en skal mingle, og deretter får en sjanse til å teste den nye kunnskapen etterpå. Det kommer flere spennende bedrifter på stand som gjerne slår av en prat, forteller Maciej Lars Bielecki.

Plass til 400 deltakere

Årets Norge på nytt-konferanse holdes i år som i fjor i konferansesalen i Q42 i sentrum av Kristiansand, med plass til over 400 deltakere. Budsjetter er også stort, konferanselederen vil ikke ut med nøyaktig hvor stort det er, og nøyer seg med å si at det består av et sekssifret tall.

Følg forberedelsene på facebook

Konferanselederen forteller at det i forkant av konferansen vil bli holdt forskjellige konkurranser med fine premier. Han ber derfor interesserte i å følge forberedelsene på facebook, samt instagram og snapchat.

- Her vil dere også kunne holde dere oppdatert på nyheter vedrørende konferansen, samt et lite innblikk i hvordan vi jobber frem mot selve dagen. Det blir utrolig spennende, sier Maciej Lars Bielecki.

Instagram: norgepaanytt
Snapchat: norgepaanytt