Internasjonalt samlingssted åpnes - Universitetet i Agder

Internasjonalt samlingssted åpnes

Global Lounge i Vrimlehallen skal være Universitetet i Agders samlingssted for internasjonaliseringsaktiviteter. Målgruppen er utvekslingsstudenter, internasjonalt nytilsatte og gjester. Alle øvrige ansatte og studenter er også velkommen.

Foto av Global Lounge-gjengen
Her er hele Global Lounge-gjengen samlet. Foran fra venstre: Marianne Ø. Johannessen (prosjektleder), Aase Galteland (Internasjonalt kontor), Malin Stine Hauge (Personal- og organisasjonsavdelingen), Linn Eriksen (Fakultet for kunstfag), Eleonora Matrella (praktikant), Irina Randrianarivelo (praktikant) Øyvind Nystøl (Forskningsadministrativ avdeling), Janne Strøm-Fladstad (Internasjonalt kontor), Dmytro Yakovenko (Forskningsadministrativ avdeling), Sissel Gjennestad (Internasjonalt kontor), Anne Martins Bjærke (Internasjonalt kontor), Mette H. Pedersen (Internasjonalt kontor), Ida Marie Noren ESN), Terje Thorsdalen (Internasjonalt kontor), Nora Clarke (prosjektleder), Tonje Nielsen Rørly (Internasjonalt kontor), Mina Talamonte (leder for Fadderstyret, Kristiansand)
Foto av Eleonora Matrella og Irina Randrianarvelo

– Velkommen til UiA. Eleonora Matrella og Irina Randrianarvelo skal arbeide i den nye Global Lounge.

– Welcome to Global Lounge.

Det sier Eleonora Matrella og Irina Randrianarvelo som det neste halvåret skal være praktikanter i Global Lounge. Italienske Eleonora og amerikanske Irina har begge tatt et halvt års opphold i sine studier for å være det daglige kontaktpunktet til alle som kommer innom.

– Det blir veldig spennende å jobbe her og svare på alle spørsmålene som kommer, sier de to som ser på sin fremste kompetanse at de vet hva det vil si å være utenlandsk student i et fremmed land. Eleonora er student i Finland og Irina er student i Frankrike.

­– Vi vet noe om hvilke spørsmål som stilles og hva som etterspørres.

Bedre vertskap

Den ombygde Vrimlehallen åpner denne uka. I den tidligere resepsjonen ved hovedinngangen henger det flagg fra mange land som markerer inngangen til Global Lounge.

– Vi ønsker å bli et bedre vertskap og samtidig tilrettelegge for økt internasjonal aktivitet, forteller Marianne Øhrn Johannessen, prosjektleder for Global Lounge.

Foto av Ida Marie Norin

Ida Marie Norin er frivillig i Erasmus Student Network (ESN)

Det er kontorplass for administrative ressurser fra internasjonalt kontor for utdanning, Personal- og organisasjonsavdelingen og Forskningsadministrativ avdeling. I tillegg vil Erasmus Student Network (ESN), STA og fadderordningen være tilgjengelige.

– Her blir vi mer synlige, og vi håper at flere norske studenter skal få øynene opp for vi gjør. De utenlandske studentene som kommer hit til UiA ønsker mer kontakt med norske studenter. Det ønsker vi å bidra til, og Global Lounge er en god møteplass for dette, sier Ida Marie Norin fra ESN.

Hun er student ved UiA og er med som frivillig i fadderordningen for utenlandske studenter.

Nettverk og samlingssted

I Global Lounge kan studenter som vil reise på utveksling få informasjon og knytte nettverk.  Her kan utenlandske utvekslingsstudenter treffe norske studenter og bruke sofagruppene som et samlingssted for formelle og uformelle møter.

– Internasjonale gjester vil kunne få hjelp til overnatting, transport eller omvisning på campus, mens nytilsatte med internasjonal bakgrunn kan knytte nettverk og få informasjon om livet både på og utenfor arbeidsplassen. Et annet eksempel er at vi ønsker å innføre «Global lunsj» med fokus på ulike tema innen internasjonalisering. Her er alle hjertelig velkommen, sier Johannessen.

Global Lounge åpner nå på Campus Kristiansand. I løpet av 2018 arbeides for et tilsvarende tilbud på Campus Grimstad.

Global Lounge åpner torsdag 11. Januar kl. 12.00.