Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Internasjonalt fokus på åpen innovasjon

40 forskere fra 13 land møtes denne uka i Kristiansand for å se nærmere på hvordan en bedrift kan bruke informasjonssystemer, ideer og praksis fra andre for å styrke sin egen virksomhet.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VELKOMMEN: Professor og forskningskoordinator Bjørn Erik Munkvold setter fokus på åpen innovasjon tirsdag og onsdag denne uka.

VELKOMMEN: Professor og forskningskoordinator Bjørn Erik Munkvold setter fokus på åpen innovasjon tirsdag og onsdag denne uka.

- Den sentrale ideen bak åpen innovasjon er at i en verden av utbredt kunnskap har selskapene ikke lenger råd til kun å stole helt på egen forskning, men bør i stedet bruke teknologi for å støtte innovasjonsprosesser for å få de beste ideene og utvikle disse, sier professor og forskningskoordinator Bjørn Erik Munkvold ved Institutt for informasjonssystemer.

Les mer om åpen innovasjon HER!

- Vårt fokus på konferansen er derfor å se hvordan ulike informasjonssystemer, og forskning på disse, påvirkes og passer inn i en utvikling som dette. Informasjonssystemer har en sentral plass i nesten alle virksomhetsprosesser og er derfor også sentral i utviklingen av nettopp denne type nye forretningsstrategier, sier han.

Les mer om informasjonssystemer HER!

Besøk instituttets facebooksider HER!

Professor Bjørn Erik Munkvold

Professor Bjørn Erik Munkvold

Bredt europeisk samarbeid

Bak konferansen, som holds tirsdag og onsdag denne uken, står det europeiske forskernettverket ERCIS (The European Research Center for Information Systems), som har UiA som eneste norske medlemsuniversitet. Konferansen er den sjuende i nettverkets historie, og det er Institutt for informasjonssystemer ved UiA som er vertskap.

- Det er meget positivt for UiA å være vertskap for dette nettverket. Arrangementet bidrar absolutt til å sette UiA på det internasjonale forskningskartet, sier professor Bjørn Erik Munkvold (bildet).

Med på arrangørsiden står også gründerfellesskapet CoWorks som allerede huser 35 nye bedrifter. Tett på sitter også  IT-klyngen DIGIN, som med sine drøyt 70 medlemsbedrifter er Norges største. 

Besøker gründere i Kristiansand

I tillegg til åpen innovasjon, står også et besøk hos CoWorks-nettverket i Kristiansand. I Markensgate 8 har nå nær gründerbedrifter, hovedsakelig IT-relaterte, flyttet inn i kontorfellesskap. Disse får nå anledning til å snakke med lendende forskere fra 14 land i Europa om tema som opptar dem innen for eksempel åpen innovasjon – og vice versa.

- Personlig er jeg svært spent på hvordan dette møtet vil gå, både for forskerne og for gründerne. Instituttet har inngått en samarbeidsavtale med gründerne, som skal knytte dem og oss tettere sammen. Gjennom denne skal vi blant annet tilrettelegge for bachelor- og masteroppgaver, og også føre UiA tettere sammen med gründerne – som å inkludere et besøk der når vi nå har fått denne spennende konferansen hit, sier Bjørn Erik Munkvold.

Tekst & foto: Jan Arve Olsen