Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Internasjonale toppstudenter på FORTHEM-sommerskole

Studenter fra syv forskjellige europeiske universiteter deltok på sommerskole ved Universitetet i Agder (UiA) for å lære om entreprenørskap og folkefinansiering.

Bildet viser fem studenter i et klasserom.
Studentene fikk en ukes intensivt kurs i entreprenørskap og folkefinansiering. Foto: UiA

21.-25. august ble FORTHEM Summer School arrangert på UiA. 28 studenter fra FORTHEM-alliansen deltok på et intensivt kurs i entreprenørskap og folkefinansiering.

Arrangementet er det første UiA har arrangert som en del av FORTHEM-alliansen. 19 av studentene var tilreisende, imens 9 andre deltok som en del av deres utvekslingsopphold ved UiA.

Alliansen består av totalt ni universiteter. Formålet med FORTHEM er å øke samarbeid innenfor utdanning, forskning, innovasjon og samfunnsengasjement.

Les mer om FORTHEM her.

– Bare begynnelsen

– Dette er et flott alternativ til ordinær studentutveksling. Her får studentene komme til vår campus og lære direkte av våre forelesere, uten at de må flytte til et annet land. Dette er bare begynnelsen på det vi kan få til som medlem i alliansen. Vi har også to UiA-studenter som skal til Romania snart på et tilsvarende opplegg i samfunnsengasjement, sier Clare Jortveit, seniorrådgiver for internasjonalisering ved UiA.

I tillegg til å delta på kurs fikk også studentene oppleve sommerbyen Kristiansand.

– Jeg planlegger å starte min egen bedrift, så for meg var det veldig nyttig å delta. Det er også mye varmere her enn jeg hadde trodd, sier Roopesh Shanmugasundaram. Han er fra India, og studerer ved Jyväskylän universitet i Finland.

– Denne uken har gitt meg mange gode verktøy jeg vil ta med meg videre, spesielt innen folkefinansiering. Det har vært intensivt, men gøy, sier Shanmugasundaram.

Bildet viser studenter og ansatte som spiser grillmat ved gapahauken på Campus Kristiansand.

Grilling, guidet bytur og middag med dekanen var også på programmet. Foto: UiA

– Spennende

Kurset besto av fem dager med forelesninger, arbeidsgrupper og presentasjoner, og vil følges opp med digitale presentasjoner.

– Vi har hatt en god blanding av topp motiverte studenter, med forskjellige bakgrunner. Dette gjør arbeidet spennende. Studentene har ulike innfallsvinkler og erfaringer med seg inn i arbeidet. Det har vært en gøy uke og engasjerende uke, og jeg gleder meg til å se de endelige presentasjonene, sier UiAs universitetslektor Prince Baah-Peprah, som har vært faglig ansvarlig for sommerskolen.