Ingen syke skal være på campus

Studenter og ansatte med hoste eller luftveissymptomer får ikke komme inn på campus, selv om de er i utgangspunktet er i gruppene som det nå åpnes opp for.

(Illustrasjon: Colourbox)

Når UiA-campusene åpner for begrensede grupper den 27. april blir det også strenge regler for helsetilstanden til de som får komme inn.

- Til vanlig ønsker vi jo at studenter og ansatte skal komme på jobb og studium selv om de hoster litt. Men nå er det helt stopp, sier fagansvarlig for personaloppfølging, Ingvild Gjone, og viser til følgende retningslinje ved åpning av campus.

• Studenter og ansatte skal ikke møte fysisk på campus dersom de har noen form for luftveissymptomer som for eksempel hoste eller sår hals. Det sammen gjelder om man har feber, eller på annen måte er syk, eller er i karantene.

Studenter og ansatte i risikogrupper skal heller ikke møte fysisk på campus, selv om de er i en gruppe som det åpnes opp for.

Ved tvil; For ansatte - ta kontakt med nærmeste leder. For studenter: Ta kontakt kontaktperson på fakultetet.

Hvis man blir syk på campus?

Hvis en ansatt eller student får symptomer på sykdom mens de oppholder seg på campus, skal de hurtigst mulig dra hjem og bli der.

- Dette gjelder også milde symptomer som forkjølelse. Påvist allergi er eneste unntak, sier Gjone.

Felles ansvar

Ved symptomer og sykdom må både ansatte og studenter melde fra til nærmeste leder eller kontaktperson på fakultetet som så skal vurdere om det må settes i verk smittevernstiltak.

- Det kan være spesiell nedvask av rom eller områder der en med symptomer har vært. Og det må vurderes om andre studenter eller ansatte må informeres om at de har vært i nærkontakt med en med sykdomstegn, sier Gjone.

Dersom ledere eller forelesere blir oppmerksom på ansatte og studenter som har symptomer så vil de be dem følge retningslinjene og forlate campus.

- Dette er ikke for å overvåke, men for at det skal oppleves trygt å være på campus, sier Gjone.

Hvor lenge etter sykdom?

Hvis man har hatt luftveissymptomer som for eksempel hoste eller sår hals regnes en som frisk, når der har gått 24 timer etter symptomene opphører.

- Etter det er man velkommen tilbake på campus, sier Gjone.

Hvis man mistenker at det er covid 19, så bør helsetjenesten kontaktes slik at de kan vurdere om man skal ha ytterligere behandling og/eller i karantene.

Alle skal overholde Folkehelseinstituttets tiltak for å begrense smitterisiko.